Ключові тези з виступу Любові Цукор про позитивне мислення у навчальному процесі.

Уже давно відомо, що від мислення та слів людини безпосередньо залежить її фізичний та емоційний стан. Позитивні думки, як і будь-яку іншу навичку, потрібно тренувати. Як це краще зробити? Як можна навчитися не звертати увагу на різні дрібниці та неприємності, що постійно засмучують? 

Про формування позитивних думок розповіла у своєму виступі Любов Цукор у межах конференції «Ефективна взаємодія в освіті: інструменти та прийоми»

За словами лекторки, позитивне мислення людини формується завдяки самопізнанню та усвідомленню власних думок і емоцій. Натомість негативне мислення проявляється у бажанні особистості акцентувати увагу на неприємностях, у драматизації подій та бажанні звинувачувати виключно себе у разі невдачі.

Спікерка сформувала такі основні техніки, що допоможуть розвивати позитивне мислення: 

  1. Дякуйте подумки та словами. 
  2. Складіть план ідеального дня.
  3. Спробуйте знайти 5 позитивних проявів кожної негативної ситуації.
  4. Щоденно записуйте на папері хороші події, що траплялись протягом дня.
  5. Робіть щось для інших. 
  6. Відпустіть минуле: уявіть, що ситуація із минулого, яка вас засмучує, згоріла, розбилась тощо. 

Для створення сприятливих умов роботи у класі Любов Цукор порадила вчителям формувати з учнями довірливі взаємини, показувати, що ви цінуєте те, що робить учень, учитися розставляти пріоритети, практикувати вправи з тайм-менеджменту тощо. 

Крім того, лекторка зауважила, що аналіз власних відчуттів, спостережливість, постійна практика за допомогою спеціальних вправ та відповідальність за власні емоції розвивають емоційний інтелект. 

Бажаєте додатково дізнатися про формування позитивного мислення та про вправи для розвитку емоційного інтелекту? Радимо переглянути виступ Любові Цукор – редакторки та авторки статей журналу освітнього проекту «На Урок», вчительки української мови та літератури.

https://youtu.be/h6gYjNDHIGM

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter