Виховна година

Добірка сценаріїв до Дня Незалежності України

Корисні розробки та матеріали для успішного святкування Дня Незалежності України.

День Незалежності – це одне з найважливіших свят для українців. А отже і відсвяткувати його необхідно так, щоб воно запам’яталося надовго. І хоча 24 серпня більшість школярів ще відпочивають на канікулах, вони з радістю відвідають святкові урочистості. 

Та щоб святкові заходи були не лише змістовними, але й цікавими для дітей, потрібно добре підготуватися. Саме для цього ми створили добірку сценаріїв для Дня Незалежності, яка допоможе вам організувати свою роботу та знайти натхнення, використавши напрацювання колег.


Тема: Сценарій до Дня Незалежності України «Моя Україна – єдина та вільна»
Автор: Ковальчук Лариса Георгіївна
Про матеріал: Пропонована розробка чудово підходить для організації святкування Дня Незалежності. Матеріал спрямовано на виховання у дітей патріотичних почуттів, поваги до державних символів і любові до України. Розробка включає чимало тематичних віршів та пісень, а також хвилюючі розповіді про драматичні сторінки вітчизняної історії. За сценарієм діти мають підготувати і показати глядачам українські національні танці.


Тема: Презентація «Мій сонячний дім – моя Україна»
Автор: Іванісова Валентина Михайлівна
Про матеріал: Презентація стане у пригоді вчителю, який готує урок, присвячений Дню Незалежності України. Матеріал включає яскраві зображення, які допоможуть нагадати школярам про державні символи нашої держави (герб, прапор та гімн), а також про їх значення для українців. Також презентація насичена зображеннями, які асоціюються з Україною: вербою, калиною та лелеками.


Тема: Сценарій до святкування Дня Незалежності нашої держави на тему «Хай в серці кожної дитини живе любов до України»
Автор: Шаповалова Марія Іванівна
Про матеріал: Матеріал розроблено насамперед для учнів молодших класів. Використання сценарію свята до Дня Незалежності дозволить учителю систематизувати знання дітей про їхню Батьківщину, допоможе успішно формувати національну свідомість учнів. Також діти, які братимуть участь в урочистостях, зможуть успішно розвивати увагу, пам’ять та образне мислення. Сценарій включає чимало віршів, пісень, програму танцю та емоційні розповіді про Україну.


Тема: Промова до Дня Незалежності
Автор: Павлишин Марта Теодорівна
Про матеріал: Використовуючи представлену розробку, вчитель зможе підготувати цікаву та змістовну промову до Дня Незалежності. У тексті згадуються історичні обставини, у яких формувалася країна та національна ідентичність українців. Головна ідея промови – Україна постійно рухається вперед, а проблеми та негаразди лише роблять її сильнішою.


Тема: Свято до Дня Незалежності «Всім серцем любіть Україну свою»
Автор: Скоробагата Надія Іванівна
Про матеріал: Розробка стане у пригоді вчителю під час організації святкового концерту до Дня Незалежності. Сценарій містить чималий віршований матеріал, який дозволяє нагадати школярам про історії, традиції та цікавинки, на які багата їхня Батьківщина. Таким чином матеріал допомагає сформувати почуття любові та поваги до українського народу, його культурних надбань.


Тема: Година спілкування на тему «Щоб у серці жила Батьківщина: до Дня Незалежності України»
Автор: Якубівська Зоя Станіславівна
Про матеріал: Використавши пропонований матеріал, учитель зможе просто та доступно розповісти школярам про шлях України до незалежності. Під час виховної години діти більше дізнаються про основні етапи становлення української державності. Розробка включає чимало патріотичних віршів, змістовних доповідей і добірку фактів про історію, традиції та досягнення України. Також у матеріалі можна знайти кілька прикладів учнівських проектів до Дня Незалежності України.


Тема: Урок «Україна від А до Я до Дня Незалежності»
Автор: Сидоренко Ірина Вікторівна
Про матеріал: Розробка стане у пригоді вчителю, який шукає оригінальні сценарії до 24 серпня. Матеріал побудовано за алфавітним принципом – до кожної літери української абетки дібрано слово (чи словосполучення), яке розкриває цікаві факти та стосується видатних постатей з історії України. Завдяки цьому всі охочі зможуть взяти активну участь у проведенні урочистостей.


Тема: Перший урок, присвячений Дню Незалежності України. «Ми – українці!»
Автор: Сулоєва Наталя Михайлівна
Про матеріал: Розробка допоможе вчителю підготуватися до першого уроку у новому навчальному році, присвяченому Дню Незалежності. Учні можуть взяти безпосередню участь у заході: прочитати поезії, стати учасниками вікторини про Україну, працювати з тематичними прислів’ями. Також учні та всі присутні дізнаються безліч цікавих фактів про Україну та пригадають слова видатних мислителів про значення Батьківщини у житті людини.


Тема: Позакласний захід «День Незалежності України»
Автор: Попова Олена Михайлівна
Про матеріал: Матеріал допоможе педагогу підготувати й успішно провести захід до Дня Незалежності. Такий підхід допоможе сформувати національну свідомість, навчать любити та поважати українську культуру. Також учні зможуть дізнатися легенду про походження назви «Україна», працюватимуть із тематичними прислів’ями, почують цікаві факти про свою Батьківщину.


А як ви готуєтесь до святкування визначних дат? Звідки черпаєте інформацію та натхнення? Неодмінно діліться досвідом із колегами з усієї України, додаючи розробки до Бібліотеки «На Урок»!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter