Цікаві розробки для святкування Дня знань

1 вересня – особливий день, який налаштовує освітян на весь навчальний рік. Як зробити День знань незабутнім, сповненим чудовим настроєм і позитивом? У тематичній добірці з Бібліотеки «На Урок» ви знайдете цікаві ідеї для проведення яскравого свята 1 вересня та захопливого першого уроку. 

Ідеї першого уроку для відзначення 30-ї річниці незалежності України

Тема: Настільна гра з використанням ІКТ «Крок за кроком» 
Автор: Фоменко Юлія Сергіївна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе провести цікавий перший урок та присвятити його відзначенню 30-ї річниці незалежності України. Завдяки цій грі учні зможуть перевірити та узагальнити свої знання з історії та культури України. А ще – це ефективний спосіб для формування дружньої атмосфери у класі! Грати можна у будь-який час, буде весело та пізнавально!


Тема: Презентація до віртуальної гри – подорожі «Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну...»
Автор: Будник Марина Анатоліївна
Про матеріал: Запропонована презентація допоможе  провести перший урок у формі цікавої гри-подорожі. Він сприятиме формуванню в учнів пізнавального інтересу до своєї держави, її історії, географії, традицій, досягнень, виховання патріотизму, любові до України. Для проведення уроку необхідна мультимедійна техніка.


Тема: Урок-квест про Україну для учнів 3-го класу
Автор: Осінська Світлана Миколаївна
Про матеріал:  Патріотичний квест допоможе поглибити знання учнів про культуру, звичаї, традиції нашої держави, сприяє формуванню національної самосвідомості школярів. Захід, побудований у формі активного змагання між командами, неодмінно сподобається школярам! 

Ідеї сценаріїв та оформлення до свята 1 вересня

Тема: Сценарій свята Першого дзвоника «Чарівна країна знань»
Автор: Богодущенко Катерина Миколаївна
Про матеріал: Матеріал допоможе створити святковий настрій, сприяє розвитку організаторських, творчих і пізнавальних здібностей учнів. А казкові герої неодмінно сподобаються молодшим школярам!


Тема: Конспект заходу до свята 1 вересня «Територія дружби»
Автор: Серго Анастасiя
Про матеріал: Матеріал допоможе класному керівнику створити дружню атмосферу у дитячому колективі, познайомити учнів з поняттям «толерантність». Також сприяє формуванню у дітей гарних манер спілкування, розвитку усного мовлення, вміння висловлювати власну думку. А ще допоможе визначити рівень міжособистісних відносин у класі (отримати інформацію щодо ізольованих учнів та виявити причини несприйняття іншими дітьми окремих учнів). 


Тема: Свято з елементами гри-квесту «Свято 1 вересня» 
Автор: Мітягіна Ганна Михайлівна
Про матеріал: Сценарій нетрадиційного свята з елементами гри-квесту розрахований для учнів 1 та 11 класів. Аби потрапити до Країни знань та отримати ключ від класу, учням доведеться здійснити цікаву подорож по різних шкільних станціях. 


Тема: Сценарій свята Першого вересня у 5 класі «Зустрічай, середня школо!»
Автор: Ягозинська Ганна Несторівна
Про матеріал: Пропонований матеріал допоможе класному керівнику познайомити п'ятикласників з особливостями середньої школи в ігровій формі.  Сценарій класного святкового заходу є альтернативою шкільної лінійки в умовах карантинних обмежень. 


Тема: Урок-подорож «Казкова подорож до країни знань та мрій»
Автор: Опанюк Наталія Вікторівна
Про матеріал: Матеріал представлений у формі казкової подорожі до країни знань та мрій. Він дозволить розкрити першокласникам значення слів «школа», «школяр», розширити пізнавальну діяльність дітей, формувати інтерес до навколишнього світу. А ще – це чудовий старт для започаткування мотивації до навчання та створення умов для розвитку дружніх відносин у колективі.


Тема: Розтяжка «1 вересня! День знань!»
Автор: Maslak Anna
Про матеріал: Запропонований матеріал допоможе яскраво оформити приміщення або створити фотозону, присвячену Дню знань і святу 1 вересня.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter