Ключові тези виступу Любові Цукор.

Під час дистанційного навчання вчителям довелося наново вибудовувати ефективну взаємодію з учнями - тепер в онлайні. Подеколи це було складно, але педагоги впоралися! Утім, як нам відомо, взаємодія зі школярами має бути не лише продуктивною, а й позитивною! Про те, як зробити її саме такою, розповіла в межах інтернет-конференції «Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання» Любов Цукор.

Презентація  –  універсальний інструмент

Так-так, вам не почулося! Звичайна презентація PowerPoint досі актуальна і здатна якісно змінити освітній процес під час дистанційки. Це неочікувано, змістовно, а головне – універсально. Адже на слайди презентації можна помістити будь-які завдання для щоденної роботи, створити оригінальний робочий стіл та занотувати важливі дати на місяць.

Таким чином один сервіс може замінити одразу кілька додатків: для створення візуальних матеріалів до уроку, віртуальної дошки та навіть збереження важливих посилань.

Ще кілька ідей для оформлення презентації:

  • занотуйте список завдань до уроку,
  • окресліть досягнення вашого класу протягом місяця, семестру тощо,
  • використовуйте календар, щоб пам’ятати про дні народження всіх школярів та інші визначні дати.

Гра «Відповідності» 

Зацікавити учнів навчанням не завжди просто, особливо в умовах дистанційки. А що може допомогти гарантувати максимальну залученість дітей? Правильно, онлайн-тестування в реальному часі! Прикладом слугують онлайн-тести «На Урок», що мають великий функціонал:

  • домашнє завдання,
  • опитування у реальному часі,
  • закріплення вивченого через флеш-картки,
  • гра «Відповідності». 

Кожен учитель знає, наскільки важливо зробити процес опитування цікавим та веселим. А інтерактивні опитування допомагають школярам краще засвоювати матеріал. А гра «Відповідності» дозволяє влаштувати змагання не тільки всередині класу, а також із усіма користувачами системи. Тобто ви можете влаштувати мінітурнір між кількома класами!

Як влаштована гра? Система обирає 8 пар запитання-відповідь. І якщо в тесті більше 8 запитань, то у кожного учня буде свій набір завдань.

FunBrain – українськомовний інтерактив з опитуваннями

Вебсервіс, орієнтований на вчителів природничого циклу, іноземної мови, математики та початкових класів! Ігри для вивчення будови серця, тіла, нервової системи… Безліч можливостей перевірити свої знання!

Просто переходьте за посиланням та починайте працювати!

Інтернет-олімпіада  –  ще цікавіше!

Ніщо так не мотивує до вивчення предмету, як здорова конкуренція! Це з року в рік доводять власним прикладом школярі з усієї України, посідаючи почесні місця у Всеукраїнській онлайн-олімпіаді «На Урок». Пригадаємо її переваги для дистанційного навчання:

  1. Безкоштовна участь.
  2. Велика кількість предметів.
  3. Експрес-формат.
  4. Економія часу.
  5. Миттєвий результат.
  6. Підготовка до ЗНО.
  7. Виконання завдань у зручний час.
  8. Об’єктивна оцінка знань учнів.
  9. Завдання різного рівня складності.
  10. Можливість залучити до участі всіх школярів: необмежена кількість заявок на необмежену кількість предметів від одного вчителя.

 Бажаєте дізнатися більше про особливості користування згаданими ресурсами? Неодмінно перегляньте виступ!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter