Новини

Навчання у школі більше одного разу та інші пропозиції депутатів

Парламентська фракція «Європейська солідарність» подала законопроєкт №3808 «Про внесення змін до закону «Про повну загальну середню освіту». Зміни стосуються положення про безоплатне отримання повної загальної середньої освіти лише один раз протягом життя, оскільки воно не узгоджується з ч. 3 ст. 53 Конституції України та з одним із рішень Конституційного Суду.

Якщо законопроєкт затвердять, то кожна особа, що перебуває на законних підставах в Україні, а також діти можуть здобувати повну загальну середню освіту коштом державного та місцевих бюджетів більше одного разу за життя.

Окрім цього, пропонуються наступні зміни:

  • вказати міжнародні документи у сфері загальної середньої освіти, якими слід керуватися;
  • заборонити примушувати до укладення строкових трудових договорів педпрацівників державних і комунальних НЗ;
  • уточнити вимоги до керівника ЗЗСО: наявність громадянства України, вільне володіння державною мовою, наявність вищої освіти ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше 3 років (окрім керівників приватних навчальних закладів), організаторські здібності, стан фізичного та психічного здоров'я, який не перешкоджає виконанню професійних обов'язків, проходження конкурсного відбору.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter