Новини

Освітян та освітянок запрошують взяти участь у конкурсі «Найкращий гендерночутливий STEM-урок 2023»

У межах проєкту #ДівчатаSTEM стартує Всеукраїнський конкурс «Найкращий гендерно чутливий STEM-урок 2023».

Важливість змін у системі освіти з кожним роком лише збільшується. За даними ООН, менше 30% наукових дослідників у всьому світі складають жінки. А за даними ресурсу girlswhocode.сom - 74% дівчат зацікавлені у вивченні інженерії, математики та науки, однак під час втупу до коледжу лише 0,3 % обирають комп'ютерну науку як основну. Саме тому надзвичайно важливо розвивати напрямок STEM серед жінок України. 

Як зробити це максимально ефективно? Шляхом залучення освітян для поширення ідей гендерної чутливості у напрямках STEM.

Мета конкурсу «Найкращий гендерно чутливий STEM-урок 2023» полягає в популяризації STEM-освіти через розробку інтегрованих гендерночутливих уроків / заходів та заохочення педагогічної спільноти застосовувати STEM-підходи під час освітнього процесу.

З огляду на сучасні виклики підготовки майбутнього покоління, актуальність розвитку напрямів STEM-освіти в Україні потрібно напрацювати базу гендерночутливих STEM-уроків, яка б допомагала вчителям та вчителькам навчати дітей так, щоб мотивувати підлітків, зокрема дівчат, до вивчення STEM-предметів. Це особливо актуально в умовах повномасштабної війни. 

Для участі в конкурсі вам потрібно подати заявку (зробити це ви можете за посиланням), а потім - розробити конкурсну роботу. Про те, якою вона має бути, як її оформити тощо, ви можете дізнатися за посиланням.  

Конкурс проходитиме в кілька етапів. Зокрема, на конкурсантів і конкурсанток чекає участь у STEM-майстерні (тренінги, лекції, інформаційні сесії), паралельно із якою триватиме розробка уроків (із 06.11.2023 р. по 20.11.2023 р.) 

Потім, у період із 22.11.2023 по 04.12.2023 р. члени журі визначать найкращі заняття. На наступному етапі, який триватиме з 05.12.по 12.12.2023 р., фіналісти та фіналістки конкурсу візьмуть участь у STEM-майстерні зі створення презентацій, пройдуть додаткові тренінги з пітчингу.

19 грудня відбудеться фінальна конференція де будуть визначені та оголошенні переможці.

Організаторами події є Центр «Розвиток КСВ» (CSR Ukraine) та ініціатива #ДівчатаSTEM. Освітній проєкт «На Урок» є медіапартнером конкурсу, тож чекаємо на результати разом!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter