Новини

Редагування на уроках української мови – вправи для середньої та старшої школи

У сучасному світі робота з текстами стаєла однією з найбільш популярних і затребуваних. Розвиток сектору послуг в Україні потребує більше нових спеціалістів, які працюють на створення текстів: контент-менеджери, редактори, копірайтери, журналісти, сценаристи, креатори та багато інших. Усе це надзвичайно великий пласт професій, для яких обов’язковою є навички редагування – як літературного, так і пошуку граматичних помилок, фактологічних, структурних неточностей.

Редактура здається простою, втім, має чимало підводних каменів, вимагає уваги, концентрації, та комплексу навичок. Саме розвитку цих вмінь і присвячено вебінар Курушиної Марини «Вправи з редагування на уроках української мови в середніх і старших класах», який відбудеться 25 березня о 18:00.

Під час вебінару лекторка планує розглянути ряд питань, починаючи з прикладного значення редагування у сучасному світі, до розгляду мовних помилок (лексика, орфографія, стилістика, словотвір, синтаксис і пунктуація), а також навичок саморедагування. 

І справді, як навчитися бачити у своєму тексті більше? Адже око замилюється, а на перший погляд, особливо для дитини, текст здається ледь не ідеальним. Скільки разів його вичитувати, з якими проміжками часу, в яких місцях ховаються найпоширеніші помилки? Лекторка запропонує ряд корисних вправ, що пожвавлять учнівський інтерес до вивчення мови та допоможуть дітям критичніше ставитись до власних текстів.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter