Новини

Руслан Гурак: першочергове завдання системи освіти – побудова моделі дистанційного навчання

Один із найголовніших викликів, що повстав перед освітянською спільнотою України – дистанційна освіта. Про це повідомив голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

«Реалії сьогодення встановлюють свої правила. Перед освітянською спільнотою з’явився чи не найголовніший виклик в Україні – дистанційна освіта. І проведене Службою опитування показало наскільки готові школи, директори, вчителі, учні, їх батьки до онлайн-навчання, які існують труднощі та проблеми під час його організації».

                                                           голова ДСЯО Руслан Гурак

Також він зауважив, що дискусія навколо кращих практик використання сучасних технологій дистанційного навчання в умовах карантину дозволить якісно та ефективно підготуватися до початку нового навчального року, оскільки шанси розпочати його в онлайн-режимі дуже високі. Тому побудова дієвої моделі дистанційної освіти наразі є головним завданням.

«Модель онлайн-навчання має включати комплекс взаємопов’язаних елементів, які будуть гармонічно доповнювати один одного. А головне задовольняти всі потреби учасників освітнього процесу. Це величезний виклик сьогодні, проте – і  вихід, рішення у забезпеченні доступу до якісної освіти під час пандемії».

                                                          голова ДСЯО Руслан Гурак 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter