Новини

Школи після канікул: хто повертається за парти

Отже, канікули завершено. Але чи всі діти повернуться за парти? Адже адаптивний карантин триває, а у «червоній» та «помаранчевій» зоні опиняється все більше міст та районів. Зрештою, «зелених» зон майже не залишилось. Утім, у МОН нагадують, що остаточне рішення про перехід на дистанційне/змішане чи повернення до традиційного навчання ухвалюють самі школи разом із засновниками. При цьому т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет неоднаразово наголошував на тому, що учні 1-4 класів мають навчатися у звичному режимі. То яке рішення прийняли на місцях?

Київ не збирається відправляти на дистанційне навчання всіх учнів. Зараз лише кілька закладів освіти працюють в онлайн-режимі, всі решта – в очному, з дотриманням усіх правил безпеки. Про це розповів міський голова столиці Віталій Кличко під час брифінгу.

А от у Харківській області більшість класів працюватиме дистанційно. Ситуація з захворюваністю в області наразі складна, тож таке рішення є доволі очікуваним. Утім, 1-4 класи таки вийдуть на очне навчання. Усі інші працюватимуть дистанційно. Про це повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер. Івано-Франківськ прийняв аналогічне решення та рекомендував вивести на навчання учнів 1-4 класів, тоді як учні 5-11 мають навчатися дистанційно. Так само вирішила місцева влада Запоріжжя та Полтави. 

У Тернополі, який також опинився у «червоній» зоні, місцева влада надала директорам шкіл можливість самим вирішувати, як розпочинати навчання – очно чи дистанційно. Також батьки можуть вирішити, як учитиметься їхня дитина: за бажання будь-хто може навчатися дистанційно.

Черкаси також вирішили повернути учнів у школи, адже дистанційне навчання ніколи не зможе замінити собою живого спілкування вчителів та школярів. Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Дистанційно навчатимуться і сумські учні. Таку рекомендацію надало місцеве управління освіти і науки. Принаймні у період із 2 по 6 листопада, надалі все залежатиме від рішення ТЕБ та НС та зони, у яку потраплять Суми. Поки що на один тиждень дистанційки віправляють дітей і у Вінниці. 

А от в Одесі заняття з понеділка буде поновлено – про це повідомила директорка департаменту освіти й науки Одеської міськради, Олена Буйневич. Одеса потрапила до «помаранчевої» зони, тож на карантин будуть закриті лише ті класи, де хворіє понад 20% учнів. Також у ЗЗСО зберігатиметься режим посиленого санітарного контролю. При необхідності (або за бажанням) навчатися можна дистанційно.

Також до «помаранчевої» зони пощастило потрапити Львову, тож учні львівських шкіл мають усі шанси повернутися за парти вже у понеділок. Такий розвиток  подій цілком підтримує мер Львова Андрій Садовий, який зазначає, що місто цілком готово до водновлення роботи шкіл, до того ж учні початкових класів навряд зможуть продуктивно вчитися дистанційно. 

А як вирішили у вашій школі?

 

 

 

 

 

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter