Осінь та дистанційне навчання нагадують нам про те, як важливо тримати себе у професійному тонусі, покращувати знання та надихатися на продуктивну роботу зі школярами. І щоб допомогти освітянам впоратися з цим завданням, ми підготували 6 неймовірно цікавих та корисних вебінарів. Про них і поговоримо!

Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся:

  • які ідеї для навчальних квестів варто використати в роботі;
  • як створити технологічну карту для проєктів з фізики;
  • які існують способи поставити звук [р];
  • як створити єдиний онлайн-осередок;
  • як розвивати креативне мислення;
  • як поєднати мистецтво з іншими навчальними дисциплінами.

Квест-гра як засіб формування ключових компетентностей молодших школярів у навчально-виховному процесі ГПД

Розмірковуєте над тим, як умотивувати непосидючих і вибагливих школярів? Проведіть квест! Це чудовий та справді універсальний інтерактивний прийом, доречний на будь-якому уроці та навіть на групі подовженого дня. Адже за допомогою гри учні навчатимуться просторовому і критичному мисленню, пошуковій діяльності та стресостійкості. І, звісно, це чудова можливість зробити перебування дітей у ГПД цікавішим!

А ми підготували для вас цікаві ідеї для популярного прийому – вебквесту:є
 

Як використати квест максимально ефективно? Як вибрати оптимальний формат та вигадати цікаві завдання? Про все це розповість Валентина Кеняєва в межах вебінару.

Долучитися 15 листопада о 18:00 (понеділок)

Проєктна діяльність на уроках фізики та в гуртковій роботі у системі STEM-освіти

Навчальні проєкти бувають різними: інколи можна працювати самостійно, а інколи не обійтися без командної роботи. Деякі стосуються лише одного предмета, а деякі – інтегровані. Який вариіант краще? Усе залежить від теми та мети роботи. Але не можемо не зазначити, що саме під час самостійної роботи над проєктом діти мають змогу справді заглибитися в тему, відкрити для себе багато нового і цікавого. 



А як організувати навчальний проєкт на уроці фізики? Як зробити його цікавим та захопливим? Про це розповість Сергій Петрович під час свого вебінару. А ще ви дізнаєтеся про те, як розвинути дослідницькі навички учнів за допомогою створення різноманітних приладів!

Долучитися 16 листопада о 18:00 (вівторок)

Як швидко поставити звук [р]: перевірені лайфхаки

Із яким запитом до логопеда звертаються найчастіше? З необхідністю постановки звуку [р]. Тому логопедам важливо мати у професійній скарбничці якомога більше способів постановки цього звука. По-перше, для різних людей будуть ефективними різні прийоми, а по-друге – так ви зможете часто чергувати активності, що допоможе уцікавити та урізноманітніти процес. 

На початку роботи з постановкою звука можна використати: 

 

У межах вебінару зупинимося на нюансах підготовчої роботи в постановці звуку [р]. А також Євгенія Груленко поділиться особливостями артикуляційного укладу та різними способами постановки цього звука. 

Долучитися 17 листопада о 16:00 (середа)

Створення єдиного інформаційно-освітнього простору: скетчноутинг, вебквест, інтерактивний плакат

Єдиний інформаційний простір – справжня рятівна паличка для всіх, хто мріє про те, щоб освітній процес став простішим та ефективнішим. Тільки-но уявіть: усі матеріали до уроків, візуальні доробки, ігри та завдання можна знайти в одному осередку. Це неймовірно зручно, адже такий підхід дозволяє упорядкувати безліч навчального матеріалу, а також створити комфортний простір для обміну інформацією та спілкування. 

І тут вам на допомогу прийдуть такі цікаві та такі ефективні вебквести, інтерактивні плакати та скетчноутінг:

 

 

Під час свого вебінару Лілія Баранова розкаже, як створити комфортний простір для навчання, який сподобається всім учасникам освітнього процесу. А ще ви попрактикуєтеся у створенні інтерактивних плакатів!

Долучитися 17 листопада о 18:00 (середа)

Креативне мислення: що це таке, чому воно важливе та як його розвивати

Чи можна обійтися без креативного мислення? Можливо все, але спробуйте уявити, яким би тоді був наш світ. Упевнені, жити було б геть не так цікаво! Тож аби не опинитися в такому невеселому світі, варто працювати над розвитком креативного мислення. Тим паче, що для цього є безліч можливостей, методів та прийомів, які точно сподобаються учням!

І серед них ось така цікава вправа:

 

Під час свого вебінару Наталя Сковородкіна розповість про види та техніки креативного мислення. А ще ви отримаєте цікаві практичні поради для розвитку уяви та образного мислення. 

Долучитися 18 листопада о 18:00 (четвер)

Інтегрований курс мистецтва в школі: від рекомендацій до практики реалізації

Як позбутися стереотипу про те, що уроками мистецтва можна пожертвувати заради чогось важливішого? Спробуйте поєднати вивчення мистецтва з іншими предметами! Наприклад, чи знали ви, що мистецтво чудово інтегрується не лише з історією та літературою, а й із географією, біологією та навіть із математикою та фізикою? Варто спробувати та пересвідчитися, наскільки це цікаво! 

Радимо вам застосувати кілька прийомів:

Під час вебінару Ярослав Лисенко розкаже про те, як створити мистецький проєкт, подолати конкуренцію та прийти до ефективної взаємодії. Буде цікаво!

Долучитися 19 листопада о 18:00 (п'ятниця)

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter