Новини

Учителів навчать виявляти ознаки домашнього насильства

В Україні буде розроблена спеціальна програма щодо попередження домашнього насильства для педагогів. Пройшовши таке навчання, вчителі зможуть виявляти родини, у яких діти потерпають від домашнього насильства. Про це повідомив уповноважений президента у справах дитини Микола Кулеба.

Він зазначив, що останнім часом кількість звернень про факти домашнього насильства значно збільшилася. При чому діти самі звертаються по допомогу:

«Уявімо, скільки таких звернень не надходить. Скільки дітей страждає, які через вік – у рік, 3 роки і навіть 8 років – не можуть звернутися по допомогу, а батьки так само продовжують лаятися між собою або "виховувати" дитину. Ми плануємо проводити роботу зі вчителями, буде спеціальна програма навчання, як спілкуватися з дітьми, як виявляти випадки, коли дітям потрібна допомога».

Насправді вчителі мають і без спеціальних курсів повідомляти в поліцію та соціальні служби про дітей, які постійно в синцях, часто не виспалися, з дивацтвами в поведінці. Але в поліції відповідають, що таке трапляється дуже рідко.

Також Микола Кулеба зазначив, що великою проблемою залишається відсутність кваліфікованих психологів (як у великих містах, так і у сільській місцевості):  

«Групи швидкого реагування, якщо ми говоримо про сільську місцевість, або навіть візьмемо Київ, працюють далеко не в усіх районах. А якщо говорити про наявність психолога, який би на таких викликах працював із дітьми, часто їх просто немає, як і немає належного реагування. Сьогодні в деяких районах робота триває, але що буде з нового року, коли почнеться децентралізація, – незрозуміло».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter