Новини

Уроки без масок та заняття на вулиці: яким буде новий навчальний рік

Уже найближчим часом головний санлікар України має надати затверджені вимоги щодо організації безпеки у закладах освіти. Поки що ж МОН дає поради навчання під час пандемії. Про це говорили під час брифінгу «Освітня система в умовах пандемії: Що думають українці про якість освіти, дистанційне навчання і ЗНО та які вимоги мають до міністерства».

Як повідомила заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій, 30 липня прем’єр-міністр проведе селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій та з керівниками департаментів освіти, під час якої обговорюватимуть питання підготовки до нового навчального року.

«Найближчим часом буде оприлюднено постанову головного державного санітарного лікаря, де будуть передбачені вимоги для навчання в класах».

                                          заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій

Відомо, що документ передбачає обов'язкову термометрію на вході до школи та дотримання інших заходів безпеки. Так, учителі та учні мають носити маски, але під час уроку їх можна знімати. При цьому зазначається, що під час перерв варто розуміти, яка небезпека нам загрожує, та знову вдягати маску. 

Також пані Мандзій нагадал про те, що регіони України будуть поділені на чотири зони («зелена», «жовта», «помаранчева», «червона») за рівнем небезпеки поширення коронавірусу. В усіх випадках, окрім «червоної» зони передбачається традиційне навчання у класах. При цьому МОН рекомендуватиме переводити класи на змішану форму навчання за рішенням педагогічної ради та батьківської спільноти:

«Але це має бути погоджене рішення: сьогодні в школу йдуть одні діти, а завтра – інші, тобто сьогодні одні працюють з використанням дистанційних технологій, а завтра – інші»

                                          заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій

 

Такий підхід дозволить зменшити кількість дітей у класах. До того ж МОН рекомендуватиме переводити освітній процес на шкільне подвір'я, якщо це можливо. Наприклад, уроки фізкультури мають проводитися виключно на вулиці, жодних спортзалів. Але це стосується не лише фізкультури – необхідно впроваджувати так звані «зелені уроки». Також обов'язково необхіно провітрювати класи. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter