Новини

Виховуємо здорове покоління: підсумки інтернет-конференції від «На Урок»

Як інтегрувати програми здоров'язбереження у шкільну програму? Як створити сприятливі умови для розвитку вчителів та учнів? Зрештою, як завжди залишатися бадьорими й ефективними?

Власним досвідом у межах Всеукраїнської інтернет-конференції «Фізична культура та здоров'язбереження в закладах освіти» поділилися справжні експерти та педагоги-практики. До вашої уваги короткий огляд неймовірно цікавих виступів!

Олена Лівінська – «Здорові звички: природа та важливість»

На формування нової звички необхідно витратити 21 день. Знайоме твердження? Воно на 100% науково обґрунтовано! Насправді час формування нової звички залежить від її природи. Саме про це розповіла у своєму виступі блогер і кандидат біологічних наук Олена Лівінська. У середньому на закріплення повторюваних дій нам необхідно 66 днів!

Спікерка розкрила нюанси впливу звичок на життя та здоров’я. Поділилася прийомами, які допомагають нам виробляти корисні ритуали та позбуватися шкідливих. Яким саме? Подивіться виступ і отримайте відповідь на це запитання! А ще радійте маленьким стійким змінам і хваліть себе! Будьте терплячими та добрими до себе!

Дмитро Лазебний-Чоловський – «Зміни у викладанні уроку фізичної культури від середини ХХ століття до сьогодення: чому покоління вчителів не розуміють учнів»

Як еволюціонував урок фізкультури з 1950 року до сьогодення? Так-так, уроки минулого значно відрізняються від сучасних. І це цілком логічно! Але як розробити захопливий сучасний урок? Адже кожне покоління має різне бачення, різні цілі та різний світогляд. Кожен учитель – герой свого часу!

Під час свого виступу Дмитро Лазебний-Чоловський зазначив, що важливо експериментувати, адаптуватися та не лякатися змін, а перетворювати їх на позитив. Діти заслуговують на цікаві та сучасні уроки! Утім, слід розуміти не лише учнів, а й інше покоління колег – наш досвід може бути корисним у реалізації креативних задумів! Бажаєте дізнатися більше? Перегляньте виступ!

Ігор Шостак – «Організація освітнього процесу з фізичного виховання в закладах освіти»

«Якщо не бігаєш, коли здоровий, побігаєш, коли захворієш!», зазначав Горацій. Із ним погоджується Ігор Шостак, який власним прикладом доводить, що фізична культура – це необхідна активність здорового життя. Як організувати уроки фізкультури в закладах освіти та в позаурочний час? Як викладати фізкультуру під час дистанційки? Як залучати дітей до змагань: шоу, естафет, щорічних пробігів? Ці запитання бентежать багатьох учителів під час змішаного та дистанційного навчання. Відповіді у виступі Ігоря Шостака! 

Вікторія Богданова – «Шляхи вирішення проблеми здоров'язбереження: від «цифрового здоров'я» до ефективного планування»

Як зберегти цифрове здоров'я в умовах потужного переходу в онлайн? Як ефективно планувати роботу та залишити безпечний слід в мережі? Вікторія Богданова впевнена, що кожен учитель має пам'ятати про правила цифрової репутації, а ще ніколи не варто забувати просту істину: все, що ви написали публічно чи приватно, може бути використано проти вас.

Існує безліч сервісів, ресурсів, додатків та сайтів, які стануть у пригоді сучасному вчителю. А ще варто розібратися із таким поняттям як колесо цифрової компетентності. І неодмінно зберігати здоровий глузд. Упевнені, ви бажаєте дізнатися подробиці! Тому неодмінно перегляньте виступ!  

Ірина Дядюшкіна – «Здоров'язбережувальні технології в освітньому середовищі як спосіб життя»

Здоров’я – це стан повного фізичного, психологічного, соціального добробуту. Принаймні так вважає ВООЗ. Як підтримати бадьорість, які здоров’язбережувальні технології варто використовувати в освітньому середовищі? Відповіді на ці важливі запитання дала у своєму виступі Ірина Дядюшкіна. 

Лекторка розказала про холістичну модель здоров'я (інтелектуальне, духовне, емоційне, фізичне та соціальне) та звернула увагу на активності, що можна використовувати для формування позитивного морального стану. А чи знали ви, які фактори впливають на ваше здоров'є? А чому важливо розвивати навички самоконтролю? Подробиці у виступі!

Це був надзвичайно насичений день! Переглядайте виступи неймовірних експертів та будьте здорові!

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter