Про практичну користь флеш-карток.

Флеш-картки або система Лейтнера – метод для ефективного запам'ятовування та повторення матеріалу за допомогою карток. Уперше цей інструмент для покращення пам'яті почав використовувати німецький учений та журналіст Себастьян Лейтнер у 70-х роках ХХ століття. 

Ці картки часто використовують для вивчення лексем іноземною мовою чи історичних фактів, для систематизації знань тощо. А взагалі їх можна зробити для будь-якої навчальної дисципліни у школі! Метод карток чудово підійде всім: кінестетикам, візуалам, аудіалам і дискретам.

На сьогодні для роботи з флеш-картками існують спеціальні застосунки для смартфонів, але краще їх створювати власноруч. Це пов'язано з тим, що пошук інформації та написання ключових слів/фраз від руки створюють у мозку більш потужні нейронні зв'язки. 

Як це виглядає? Це звичайний папір, картонка чи зображення в електронному вигляді, на одному боці якого слово, визначення чи термін, на іншому – пояснення до лексеми, переклад чи коротка суть. 

Радимо переглянути ролик, у якому детально описано ефективне застосування флеш-карток!

Лайфхаки використання флеш-карток

  1. Використовуйте в картках не лише слова, а й зображення. Візуальна складова значно покращує запам'ятовування інформації.
  2. Скористайтеся мнемонічними техніками при створенні карток (використовуйте асоціації та образи, або уявіть слово в контексті). 
  3. Записуйте на картку не більше одного запитання. Це дозволить повністю сконцентруватися на ньому. Наприклад, на одному боці картки занотуйте запитання, а на іншому – один факт, який необхідно згадати, щоби відповісти. 
  4. Вивчайте написи на флеш-картках уголос. Так ви задієте кілька органів чуття, що покращує запам'ятовування.
  5. Спробуйте ефективний алгоритм дій. Повторіть 3–5 разів усі написи на картках, а під час наступного повторення відкладіть ті, які не змогли згадати відразу чи зовсім. Зробіть перерву протягом години. Тепер повторіть інформацію на відкладених картках і робіть це доти, доки не вивчите всі записи. 
  6. Повторюйте інформацію на картках перед сном. У фазі повільного сну інформація може запам'ятатися краще. 
  7. Створіть флеш-картки у режимі онлайн: це дозволить без зайвих проблем грати одразу з усіма учнями. Для цього скористайтеся онлайн-тестами від «На Урок». Будь-який створений вами тест можна перетворити на неймовірні флешкартки! Деталі за посиланням

Чи використовуєте ви флеш-картки в навчанні? Якщо так, то як саме? 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter