Ключові тези виступу Марини Шинкевич.

Чи можна організувати змішане навчання у молодшій школі? Звісно! Варто спробувати, адже такий формат розвиває в учнів проактивний підхід до навчання та допомагає розвивати цифрові навички. А також робить навчання більш індивідуальним. Організувати змішане навчання для молодших школярів не так просто, та обмін досвідом із колегами полегшить цей процес. 

А про те, як саме це зробити, розповіла у своєму виступі у межах інтернет-конференції «Змішане навчання: очікування та досвід упровадження» Марина Шинкевич, учитель початкових класів ІІ кваліфікаційної категорії Харківської гімназії 144 м.Харків, та Учитель року 2020 міського етапу. Спікер поділилася зі слухачами власним досвідом організації змішаного навчання для дітей у молодших класах.

Серед основних інструментів, що допоможуть налагодити змішане навчання, варто виділити електронні журнали та щоденники – це повна заміна паперових носіїв, чудове рішення для всіх учасників освітнього процесу. У таких журналах, щоденниках виставляти дітям оцінки та записувати домашнє завдання набагато зручніше, а батьки школярів зможуть без проблем отримати всю необхідну інформацію.

Онлайн-платформи для змішаного навчання у молодших класах:

  1. Google Classroom – безкоштовний сервіс, за допомогою якого викладачі можуть створювати й упорядковувати завдання, оперативно надавати учням зворотній відгук. На цій платформі учні можуть зберігати свої робочі файли та виконувати завдання на Google Диску. 
  2. ClassDojo. На цьому сайті вчитель може оцінити класну та домашню роботу учнів, відмітити присутність школярів. Програму зручно використовувати на ПК, планшеті та телефоні. 
  3. Тести «На Урок» зручно використовувати для перевірки отриманих на уроці знань та закріплення вивченого матеріалу. Учитель може створити власний тест, а може скористатися розробками колег. 
  4. Meet, Skype, OBS Studio, Hangouts, ZOOM – платформи для онлайн-конференцій. 20-25 хвилин цілком достатньо для проведення онлайн-заняття у молодших класах. 

Лайфхаки для проведення цікавого онлайн-уроку:

  1. Sparkol – сервіс для створення мальованих презентацій. 
  2. Toontastic – додаток для створення творчих проєктів.
  3. Space 4D+ – флеш-картки для наочності навчального матеріалу. 
  4. Plickers – карткова гра для навчання.

Бажаєте дізнатися більше про особливості організації змішаного навчання у молодших класах? Радимо переглянути виступ лектора.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter