Тексти для списування виконують у навчанні низку важливих завдань: розвивають у дітей уміння списувати з друкованого тексту, розширюють словникових запас, розвивають моторику кисті рук. До того ж вони виховують у школярів любов до праці та охайного виконання роботи. Не дивно, що тексти для списування мають бути обов'язковими серед завдань для учнів школи з 1 по 11 класи. 

Пропонуємо вашій увазі добірку текстів для списування, завдяки яким діти перевірять якість засвоєних орфографічних і пунктуаційних правил.

Тексти для списування

Тема: Тексти для списування (1 клас)
Авторка: Трофименко Світлана Василівна
Про матеріал: Тексти для списування можуть стати у пригоді вчителю під час контролю навичок письма. Також ці тексти можна використовувати для проведення диктантів. Деякі тексти пізнавального характеру, а деякі – на повторення написання слів із великої букви.


Тема: Картки для списування «Сторінками казок» до тижня «Мої улюблені книжки» (1 клас)
Авторка: Куц Наталія Василівна
Про матеріал: У цій авторській розробці є 10 карток для удосконалення навичок письма першокласників. Їх доцільно використовувати під час роботи з казками. Як варіант, тиждень «Мої улюблені книжки»: за коротким уривком першокласники мають відгадати назву казки, записати її у відповідні клітинки, списати уривок та розфарбувати героя.


Тема: Тексти для списування (2 клас)
Авторка: Трофименко Світлана Василівна
Про матеріал: Матеріал містить тексти різного рівня складності для контрольних робіт у 2 класі. Їх можна використовувати для  диктантів та списування. 


Тема: Тексти для списування (3 клас)
Авторка: Романюк Діана-Оксана Юріївна
Про матеріал: Авторська розробка містить тексти для списування у третьому класі, які можна використовувати як для контрольних робіт, так і для роботи на уроці. Тексти цікаві та прості для сприйняття, при цьому їхнє яскраве оформлення одразу приверне увагу учнів. 


Тема: Тексти для списування (4 клас)
Авторка: Романюк Діана-Оксана Юріївна
Про матеріал: У цій роботі є тексти, які доречно використовувати у класі для контрольних робіт та для роботи на уроці. Ці тексти допоможуть організувати навчальний процес. Усі тексти цікаво оформлені та набрані великим шрифтом, що привертає увагу дітей.


Тема: Контрольне списування «Святвечір» (5 клас)
Авторка: Груба Світлана
Про матеріал: Тексти для списування. Учні мають вставити у текст розділові знаки та пропущені букви на вивчені теми: «Чергування у-в, і-й», «Звертання. Вставні слова. Пряма мова. Розділові знаки в реченнях», «Правопис м'якого знака та апострофа», «Ненаголошені голосні в коренях слів».


Тема: Дистанційна семестрова контрольна робота для 6 класу (за ІІ семестр)
Авторка: Комарова Лариса Іванівна 
Про матеріал: Семестрова контрольна робота для 6 класу (за ІІ семестр) у форматі тексту для списування з додатковим завданням. Матеріал стане вам у пригоді під час розробки завдань для контрольної роботи. 


Тема: Вигук як особлива частина мови (7 клас)
Авторка: Луканець Світлана Іванівна
Про матеріал: Вправи та тексти для списування за темою: «Вигук як особлива частина мови. Кома і знак оклику при вигуках. Дефіс у вигуках». Пропонований матеріал стане вам у пригоді під час підготовки до уроків. 


Тема: Види обставин (за значенням). Способи їх вираження (8 клас)
Авторка: Ільяшенко Анна
Про матеріал: У цій авторській розробці є чимало вправ та тексти для списування, які доречно використати під час вивчення видів та способів вираження обставин. Пропонована розробка допоможе підготувати цікавий та насичений урок.


Тема: Орфографічні помилки (9 клас)
Авторка: Кух Віра Іванівна
Про матеріал: Пропоновані вправи спеціально містять орфографічні помилки. Учні мають переписати текст вправ, виправивши помилки. До кожного тексту є додаткові завдання для закріплення вивченого матеріалу з орфографії.


Тема: Урок «Правила вживання м'якого знака та апострофа» (10 клас)
Авторка: Тивоненко Надія Леонідівна
Про матеріал: План-конспект уроку з української мови. Містить вправи та тексти для списування, завдяки яким учні повторять правила вживання м'якого знака та апострофа.


Тема: Контрольна робота для 11 класу «Мовний аналіз тексту»
Авторка: Крижанівська Галина Олександрівна
Про матеріал: Розробка містить текст, в якому учням потрібно вставити пропущені орфограми та пунктограми. Друга частина – це аналіз мовних явищ, Перевіряються знання з різних розділів мовознавства.


Більше текстів для списування ви знайдете за посиланням. Маєте власні цікаві напраціювання? Неодмінно поділіться ними з колегами! Додавайте матеріали до Бібліотеки «На Урок»!

Читайте також:

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter