Добірка прикладів характеристик на учнів, які стануть у пригоді вчителям.

Характеристику на учня школи вважають одним із найважливіших психолого-педагогічних документів. Проте пишуть її не так часто: у 1 класі, а потім у випускних – 4, 9 та 11 класах. А ще характеристика може знадобитися у випадку переходу дитини до іншої школи, або для подання у якості рекомендації до гуртків, секцій тощо. Нерідко таку характеристику можуть написати для нових викладачів, які тільки-но знайомляться з класом. Насправді це неймовірно корисний документ, який допоможе зовсім незнайомій із дитиною людині скласти правильне враження про неї!

Звісно, ви чудово знаєте своїх учнів, в курсі їхніх талантів, перемог та прагнень, і хочете розповісти про них якомога більше! Тож якою має бути ідеальна характеристика на учнів та учениць? Насправді універсальної та обов'язкової формули не існує, характеристика пишеться у довільній формі, але все ж є певна структура, якої варто дотримуватися, аби зробити характеристику інформативною та зручною для сприйняття. Прпонуємо вам добірку характеристик на учнів із нашої Бібліотеки!

Тема: Характиристика учня 1 класу
Автор: Бариляк Наталія Романівна
Про матеріал: Кожному вчителю доводилося мати справу з таким поняттям як характеристика учня. Але як написати її швидко та правильно? У цьому вам допоможе шаблон характеристики, яка пишеться після закінчення 1 класу. У ній ідеться про досягнення учня протягом першого навчального року.


Тема: Характеристика на ученицю початкової школи
Автор: Андрієвська Тетяна Сергіївна
Про матеріал: Характеристика дитини, яка навчається у початковій школі. Можна взяти у якості зразку для характеристик учнів. Може використовуватися класними керівниками як зручний шаблон.


Тема: Характеристика учня із зазначенням динаміки та якості засвоєння знань під час навчання для 3 класу
Автор: Тищенко Наталія Вікторівна
Про матеріал: Характеристика дитини із зазначенням динаміки та якості засвоєння знань під час навчання. Готується вчителем на комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей в ІРЦ (Інклюзивно-ресурсний центр).


Тема: Характеристика учня 4 класу з достатнім рівнем знань
Автор: Ковалевська Наталія
Про матеріал: Пропоновану характеристику учня 4 класу з достатнім рівнем знань можна взяти за зразок для написання характеристики на закінчення початкової школи. Можуть використовувати класні керівники та соціальні педагоги.


Тема: Зразки характеристики учня
Автор: Балинський Ігор Олександрович
Про матеріал: Зразки характеристики учнів допоможуть класним керівникам 4, 9,11 класів. Характеристика учня обов'язково додається до особової справи. Тому пропоновані зразки значно полегшать роботу педагогам. Можуть використовуватися для створення характеристик для учнів будь-яких класів, у тому числі 5-х.


Тема: Схема характеристики учня
Автор: Іщенко Дарина Вікторівна
Про матеріал: Пропонований матеріал містить схему написання характеристики на учня початкової школи. Він має 4 розділи для характеристики учня класним керівником. Можна використати для створення характеристик для учнів будь-яких класів, у тому числі 6-го.


Тема: Характеристика учня 7 класу
Автор: Душніцька Ірина Ігорівна
Про матеріал: Допоміжний матеріал для класних керівників, учителів, дирекції школи. Пропоновану розробку можна використовувати у якості шаблону для створення характеристики учнів середніх класів.


Тема: Характеристика на учня
Автор: Бондарь Ольга Олегівна
Про матеріал: Пропонований матеріал стане у пригоді вчителю, який має написати характеристики на учнів свого класу. Короткі та ємні характеристики дозволяють окреслити основні риси характеру дітей та допомагають скласти уявлення про їхні навчальні досягнення. Матеріал може використовуватися як шаблон для створення характеристик на учнів 8 класу. 


Тема: Характеристика учня 9 класу
Автор: Качуровська Ірина Іванівна
Про матеріал: Характеристики учнів класний керівник пише постійно, особливо це актуально в 9-11 класах. Ви можете використати пропоновану характеристику для учня спокійного, врівноваженого, який хоче й може вчитися.


Тема: Психолого-педагогічна характеристика учениці 
Автор: Дацька Людмила Петрівна
Про матеріал: Пропонована характеристика учениці стане у пригоді класному керівнику у якості шаблону, який можна використати для написання характеристик на учнів та учениць класу. Це значно спростить та прискорить процес роботи. Підходить для створення характеристик на учнів 10 класу. 


Тема: Зразок характеристики учня
Автор: Колодій Любов Володимирівна
Про матеріал: Зразок характеристики на учня випускного класу, який має високий рівень навчальних досягнень. Можна використати для написання характеристики у військомат.

Крім характеристики на учня педагоги також створюють характеристики на батьків учнів. Це об'ємна та тривала робота, але її можна полегшити, якщо писати характеристики за зразком. Зразок такої характеристики на батьків учнів можна побачити за посиланням

Добірка матеріалів характеристик на учнів за посиланням

Упевнені, що ви маєте багато власних тематичних напрацювань, які можуть стати у пригоді вчителям України! Тож додавайте їх до Бібліотеки «На Урок», діліться цікавими знахідками та допомагайте колегам! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter