Презентація " А. К. Дойл. "Собака Баскервілів". Захоплююча інтрига твору"

Про матеріал

Ознайомити учнів із фактами життя й діяльності письменника; домогтися засвоєння поняття про детектив як літературний жанр та його особливості; розвивати навички аналізу ключових епізодів, переказу твору, виразного читання, усного мовлення; виховувати любов до літератури як мистецтва слова.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

А. К. Дойль. “Собака Баскервілів”. Захоплююча інтрига – основа детективного твору

Номер слайду 2

Епіграф Випадок зіткнув нас із дивною та втішною загадкою, та вирішити її – само по собі нагорода. А. Конан Дойль

Номер слайду 3

Словникова робота. Детектив (англ.— «розкривати», «знаходити») — це один з різновидів пригодницької літератури, в якому описуються події, пов'язані з процесом розслідування і розкриття якогось злочину.

Номер слайду 4

ОЛС “Композиція детектива”

Номер слайду 5

Дедукція — спосіб міркування, в якому нове положення виводиться логічним шляхом від попередніх; міркування від загального до конкретного.Індукція – спосіб міркування, який веде до узагальнення на підставі експериментів і спостережень фактів, а також формування та перевірки гіпотез.

Номер слайду 6

Досьє твору. Сюжет твору - …Місце злочину і його розкриття - …Головні герої твору - …Центр сюжету - …

Номер слайду 7

Практикум1. Розкладіть у потрібному порядку картки, на яких записано окремі епізоди з твору А. Конан Дойла «Собака Баскервілів».   

Номер слайду 8

1. Приїзд сера Генрі Баскервіля до Лондона. 2. Сер Чарльз Баскервіль віддаєдоктору Мортимеру рукопис, де йдеться про прокляття їх роду.3. Смерть сера Чарльза Баскервіля.4. Зникнення світло-коричневого черевика сера Генрі.5. Дивний лист-попередження.6. Зникнення старого чорного черевика сера Генрі.7. Повернення черевика.8. Виявлення стеження за сером Генрі.9. Світлові сигнали дворецького Беррімора.10. Приїзд сера Генрі Баскервіля до Девоншира.11. Знайомство зі Степлтонами.12. Жіночий плач уночі.13. Телеграма Ш. Холмсу дворецького Беррімору.14. Почуто виття на болоті.

Номер слайду 9

2. Побудова детективного лацюжка. Сліди великого собаки

Номер слайду 10

Кросворд «Інтрига»12 3 4 56 7 

Номер слайду 11

Домашнє завдання1. Дібрати цитатний матеріал до характеристики Шерлока Холмса та доктора Ватсона.2. *Гімн прихильників і шанувальників Шерлока Холмса.3. **Створити музей Шерлока Холмса.

pptx
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
1900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку