Презентація "Ділові папери"

Про матеріал

презентація до уроку"Ділові папери" бесіда за питаннями. коротка інформація що таке звіт? зразок звіту, ознайомлення з документом. підсумок уроку
































Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звіт про виконану роботу

Номер слайду 2

Що таке звіт? У яких випадках він складається? З якою метою?

Номер слайду 3

письмовій формі Звіт – це документ, в якому в письмові формі подається повідомлення про виконання якоїсь роботи. Звіти бувають статистичні (цифрові) й текстові, разові та періодичні. Періодичні затверджуються керівником, який підписав план подання звітів; разові адресуються посадовим особам, від яких одержано завдання. Матеріал звіту може бути поділений на частини, які нумеруються арабськими цифрами.

Номер слайду 4

СКЛАДІТЬ ОРІЄНТОВНИЙ ПЛАН ЗВІТУ

Номер слайду 5

Звіт старости 10 класу Перебийніс Л. про стан зберігання підручників учнями 10 класу школи №2 м. Нова Каховка з 1 по 15 січня 2010 року були перевірені підручники 10 класу. Мета перевірки: визначити стан зберігання підручників учнями 10 класу. Перевіркою встановлено, що більшість учнів зберігають підручники у гарному стані. Підручники обгорнуті, немає ніяких поміток. Краще за всіх зберігають підручники учні: Мартиник Т., Іванова Т., Уманець Н. перевіркою зафіксовані також факти неохайного використання підручників: м`яті сторінки підручників Петрової Т., Скаргіної Д., зроблені позначки в підручниках Жгуна О., Зайцевої А. Пропозиції: 1. Не видавати підручники учням, які несумлінно ставляться до їх зберігання. 2. Розробити систему стягнень за недбале поводження з підручниками. 15 січня 2010 р. Підпис

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Документ – це діловий папір, що закріплює інформацію про факти, події, явища об`єктивної дійсності та розумової діяльності людей. Будь – який службовий документ належить до офіційно – ділового стилю. Важливими вимогами документів є достовірність, повнота, точність, переконливість. Стислість документа забезпечується відсутністю зайвої інформації. У документі не повинні вживатися стилістично знижені або емоційно – експресивні слова. Будь – яка фраза у документі повинна тлумачитися однозначно. У документах можуть повторюватися слова і фрази. Важливою ознакою є використання стандартних форм висловлювання. Будь – який документ складається з окремих елементів, які називаються реквізитами. До реквізитів належать код організації, назва виду документа дата, резолюція, печатка тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ознайомлення зі зразком туристичного ваучеру

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Складіть письмовий звіт за вибором: про виконання якогось громадського доручення, про проведення культпоходів тощо. Повторити теоретичний матеріал, що вивчався на уроках розвитку комунікативних умінь протягом року.

ppt
Додано
30 квітня 2018
Переглядів
15623
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку