Презентація до конспекту уроку з літературного читання у 3 класі на тему: "Тяжко тому жити, хто не хоче робити. Леонід Глібов « Коник – стрибунець»

Про матеріал
Мета. Ознайомити учнів з новим літературним жанром – байкою, з її особливостями; вчити аналізувати події, що відбуваються в природі, вміти переносити їх у реальну дійсність життя, оцінювати вчинки персонажів, визначати мотиви їхньої поведінки; розвивати навички читання (швидкість, виразність, правильність), уміння передавати при виразному читанні стан, характер, настрій; формувати мовленнєві вміння; виховувати любов до праці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тяжко тому жити, хто не хоче робити. Леонід Глібов “Коник-стрибунець”

Номер слайду 2

Наш девіз: Не просто слухати, а чути,Не просто дивитися, а бачити,Не просто відповідати, а міркувати,Дружно й плідно працювати.

Номер слайду 3

Скоромовка. Скаче коник – стрибунець. З кукурудзи на чебрець,З конюшини на бузок,Подає свій голосок.

Номер слайду 4

Гра - “Знайди “зайве” слово”{284 E427 A-3 D55-4303-BF80-6455036 E1 DE7}Казкакаскаказкаказкаказкап’єсап’єсап’ятап’єсап’єсабайкабайкарбайкабайкабайка

Номер слайду 5

Шифрограма-кологарма. БАЙКА

Номер слайду 6

Байка – це невеликий найчастіше віршований твір повчального змісту. Дійовими особами байок найчастіше є тварини, але іноді – людські істоти чи неживі предмети. Байка служить зразком життєвої мудрості.

Номер слайду 7

Історичні відомості про розвиток байки в УкраїніПетро Гулак – Артемовський. Левко Боровиковський. В Україні байки писали Євген Гребінка Леонід Глібов

Номер слайду 8

Стрибає пружинка: Зелена в неї спинка – З трави на стеблинку. З гілки на стежинку. Загадки. Заповзята трудівниця,Вона праці не боїться. Дуже сильна ця комаха. Називається…

Номер слайду 9

Розгадайте ребус, ХИКОМАХИ

Номер слайду 10

Мурахи : живуть у лісі;постійно снують у мурашнику, біля нього, ніколи не зупиняючись;коли знаходять їжу, обов’язково тягнуть її до мурашника;їх називають санітарами лісу, адже вони очищають ліс від мертвих тварин.

Номер слайду 11

Коник:живе на луках;з місця на місце пересувається перелітаючи і стрибаючи;живиться дрібними комахами і рослинами.

Номер слайду 12

Довідкове бюро Проворний – швидкий, спритний. Не вгаваючи – не перестаючи. Досхочу – вволю . Вдача – характер.

Номер слайду 13

Яким був Коник?Вдатний. Співучий Проворний. Веселий. Розкошував. Розгулявся. Співав. Байдуже

Номер слайду 14

Розумний Веселий Байдужий. Співучий. Хвалькуватий. Працьовитий. Лінивий Проворний. Сміливий. Розподіліть характерні ознаки Коника і Мурашки

Номер слайду 15

Байки – чудова скарбниця мудрості. Рядки з багатьох байок стали крилатими висловами. Читайте байки, збагачуйте своє мовлення і життєвий досвід!

pptx
Додано
3 березня 2020
Переглядів
794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку