Презентація до урок позакласного читання у 3 класі "На шлях я вийшла ранньою весною"

Про матеріал
Презентація до уроку позакласного читання у 3 класі, метою якої є розширювати знання дітей про творчість Лесі Українки, працювати над розвитком зв’язного мовлення, виразності читання, спонукати дітей до самостійного пошуку творів, виховувати любов і повагу до творчості Лесі Українки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ На шлях я вийшла ранньою весною…” Твій голос в пісні нашій, в нашому житті, Твоя зоря цвіте над рідним краєм. Так! Ти жива! Ти будеш вічно жити! Ти маєш в серці те, що не вмирає . Й. Струцюк

Номер слайду 2

Сторінка 1. Моє слово про поетесу

Номер слайду 3

Лариса Петрівна Косач народилась 25 лютого 1871 р. в місті Новограді – Волинському , тепер Житомирської області. Родина Косачів була заможною й освітньою, входила до кола патріотичної української інтелігенції. Дитинство

Номер слайду 4

Номер слайду 5

У 1879 р. родина Косачів перебралася до Луцька :сюди було переведено на службу батька . Тоді ж у селі Колодяжному поблизу Ковеля батько купив ділянку землі й заклав заміський будинок. Відтоді цей таємничий і напрочуд мальовничий край став для письменниці уособленням України. Будинок у Колодяжному

Номер слайду 6

Петр Косач – батько Лесі Українки Ольга Косач – мати Лесі Українки. Псевдонім Олена Пчілка

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сторінка 2. В дитячому крузі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

З братом Михайлом До початку 13-го року Лесиного життя вони однак були у всьому нерозлучні: разом бавилися ,разом читали, разом вчилися, разом розважалися.

Номер слайду 13

Сторінка 3. Лесині казки

Номер слайду 14

Сторінка 4. Струни душі

Номер слайду 15

Весна для Лесі Українки – це час, коли їй не так болить, це відчуття припливу сил, енергії, прагнення насолоджуватися, радіти від тих змін, які відбуваються в природі.

Номер слайду 16

Сторінка 5. «Я в серці маю те, що не вмирає»

Номер слайду 17

Сторінка 6. Підсумкова

Номер слайду 18

Леся виховувалася у великій дружній родині? Хвороба дівчинки була серйозною? Леся мала хист до малювання, музики? Їй вдалося стати відомою піаністкою?

Номер слайду 19

Чи любила Леся займатись художньою працею? У зв’язку з хворобою Леся Українка змушена довгий час не жити вдома? Леся знала понад 10 іноземних мов? За своє життя Леся часто скаржилась на хворобу мамі, близьким? Прожила Леся всього 42 роки?

Номер слайду 20

ppt
Додано
31 січня 2020
Переглядів
1334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку