Презентація до уроку історії на тему "Греко-перські війни".

Про матеріал
Презентація до уроку історії у 6 класі. Тема:"Греко-перські війни. Автор: Коростильов Владислав Васильович.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Греко – перські війни. Перське вторгнення в Грецію. Марафонська битва. Похід Ксеркса. Саламінська битва. Перший Афінський морський союз.

Номер слайду 2

Мета Познайомити учнів з ходом греко-перських воєн, розкрити їх причини і наслідки. Розвивати критичне мислення учнів. Виховувати патріотичні почуття. Тип уроку: урок засвоєння нових знань. Обладнання:інтерактивна дошка, карта «Греко-перські війни», ілюстрації, підручник.

Номер слайду 3

На початку V століття до н.е. багато грецьких міст і островів у Малій Азії перебувала під Владою Персії. Перси вирішили завоювати всю Грецію. Лише 3 грецьких міста : Афіни, Мілет і Спарта не підкорились персам.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

490 р. до н.е. - Марафонська битва. Попереднє завдання історикам- дослідникам: З'ясувати чому греки, маючи, менші сили перемогли персів;Яке відношення має марафонський біг , як олімпійський вид спорту до марафонської битви?Карта

Номер слайду 6

480р. до н.е. Переправа персів через Гелеспонт (Дарданелли)Після невдалої переправи Ксеркс Наказав покарати море. Карта

Номер слайду 7

Робота з історичним документом Геродот про навалу персів на Грецію. Опрацюйте документ на ст.159 Визначте які ще народи окрім персів прийшли у Грецію у складі армії Ксеркса?

Номер слайду 8

480р. до н.е. Битва при Фермопілах. О, подорожній,повідай спартанцям про нашу загибель: Вірні законам своїм, тут ми кістьми полягли. Карта. Леонід

Номер слайду 9

Робота з підручником. Опрацювавши матеріал підручника на с.160 напишіть коротку розповідь про поведінку персів в Середній Греції.

Номер слайду 10

Осінь 480 р. до н.е. Саламінська битва. Фемістокл. Карта

Номер слайду 11

478 – 477 рр. до н.е.утворення Афінського морського союзу. На завершальному етапі війни об'єднані сили Греції завдали персам вирішальної поразки у 449 р. до н.е. Парфенон

Номер слайду 12

Висновок. Війна між Грецією та Персією була не просто війною, в якій зіткнулися два світи – Європа і Азія. У ній демократія вперше в світовій історії перемогла деспотію. Прочитайте вислів грецького поета Архілоха про волю ст.162 . Як ви розумієте цей вислів?

Номер слайду 13

Закріплення. Що було причиною війни греків з персами?Чому у Фермопільській битві прославилися не перси, які перемогли, а греки, які зазнали поразки?

Номер слайду 14

Вставте пропущені слова. На початку … століття до н.е. багато грецьких міст і островів перебувала під Владою Персії. Лише … грецьких міста : ………………………………………………… не підкорились ворогу.

Номер слайду 15

Хто з воюючих сторін у цій війні захищав свою батьківщину?Відповідь підкреслити. Перси Греки

Номер слайду 16

Розв'яжіть анаграму. Анаграма до Греко-Перських війн..notebook. Виконайте завдання на історичну відповідність. Хронолгічна відповідність Греко-Перські війни.notebook

Номер слайду 17

Підсумок уроку

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Опрацювати записи в зошиті. Прочитати § 34 опрацювати питання на ст.163 Знайти в Інтернеті портрет Дарія І.

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
21 березня 2019
Переглядів
1857
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку