Презентація до уроку літературне читання. Робота з дитячою книжкою. Періодичні (або довідкові) видання для дітей.

Про матеріал
Презентація допоможе активізувати інтерес учнів до дитячої періодичної преси. Матеріал можна використати на уроці та в позаурочний час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з дитячою книжкою. Періодичні (або довідкові) видання для дітей. Підготувала вчитель початкових класів. Аксьонова М. О.

Номер слайду 2

Ось дзвінок нам дав сигнал,Працювати час настав. Тож і ти часу не гай,Працювати починай.

Номер слайду 3

«Букви загубилися»Г_ з _т _                                            Ж _р н_ л                                          Б_р в _н_ к                                       С _н_ ш н_ к                                    Л _с т_ н _ш_

Номер слайду 4

 П_р_дпл_ч_йт_    г_з_т_,                   І ж_рн_л_, і кн_жк_,                            Я ж - в_ш   в_рн_й   л_ст_н_ш_-        Пр_н_с_     в_ м   з_л_бк_!               Прочитайте вірш Олексія Катрича без букв, що позначають голосні звуки: Передплачуйте газетиІ журнали, і книжки. Я ж- ваш вірний листоноша. Принесу вам залюбки!

Номер слайду 5

Хто такий листоноша?Поштовий службовець, який розносить газети, листи та інші відправлення адресатам

Номер слайду 6

Що таке передплата? складання угоди про надсилання друкованоговидання з попередньою оплатою.

Номер слайду 7

Що таке журнал?ЖУРНАЛ – це періодичне видання, яке виходить під постійною назвою, має свої рубрики, містить статті з різних питань.

Номер слайду 8

Про тварин і природу. ЛітературніНауково-популярніКомікси, гумористичніПро мистецтво, творчість

Номер слайду 9

Літературні

Номер слайду 10

На   сторінках журналу – найкращі художні твори про Батьківщину, повагу до батьків, мови, увагу до здоров’я, безпеки життя. «Барвінок» навчить робити висновки через різні, вміщені тут, інтелектуальні ігри, завдання, конкурси, кросворди. В ньому залишились традиційні рубрики: «Хто? Що? Як? Де? Коли? Чому?», «Ми любимо читати»

Номер слайду 11

«Барвінок»

Номер слайду 12

«Барвінок»

Номер слайду 13

Тут публікуються роботи популярних українських і зарубіжних письменників, поетів та художників. Головні герої журналу Малятко і Калинка пропонують вивчити колядки, які тут надруковані, та написати до редакції про свій славний український рід. Журнал пропонує різні конкурси: «Мої бабуся і дідусь», «Добра справа», «Ми – маленькі українці», «Ігрові завдання, головоломки, кросворди», а також традиційну саморобку в середині видання.

Номер слайду 14

Для наймолодших розрахований журнал «Мамине сонечко від 1 до 3» . Це поки що єдиний журнал для таких малюків. Кожен випуск має свою тему, дарує маленьким читачам безліч яскравих, пізнавальних та розважальних ігор і завдань.

Номер слайду 15

Про мистецтво, творчість

Номер слайду 16

Дитячий мистецький журнал. Знайомить читачів з азами живопису, музики і літератури. Матеріали журналу направлені на розвиток художньої культури, зв’язного мовлення, акторських здібностей, логіки. Тут можна знайти тексти дитячих пісень з нотами, уроки танців.

Номер слайду 17

«Джміль»

Номер слайду 18

«Умійко»

Номер слайду 19

Про тварин і природу

Номер слайду 20

Яскраві ілюстрації та добрі казки, оповідання відкривають таємниці навколишнього світу.

Номер слайду 21

Журнал для веселих, розумних, допитливих та кмітливих: захоплюючі розповіді про таємниці природи, історії походження тварин та рослин, казки та легенди, нескладні рецепти смачних страв на „Веселій кухні”.

Номер слайду 22

Науково - популярні

Номер слайду 23

Комікси, гумористичні

Номер слайду 24

Газета. Газета – періодичне, переважно щоденне друковане на великих аркушах паперу видання, яке містить матеріали про поточні події життя. На сторінках газети Ви знайдете ілюстровані казки (народні, авторські та дитячі), пізнавальні рубрики: «Таємниці Всесвіту», «Лапи, крила та хвости», «Справжнє диво».

Номер слайду 25

Вправа «Що я дізнався…»Про які журнали і газети сьогодні говорили? Який журнал вам сподобався? Де ти можеш використати знання, одержані з періодичних видань?Де можна взяти журнал і газети для читання?

Номер слайду 26

Домашнє завдання. Створи ескіз нового журналу. Дай йому назву. Які рубрики в ньому будуть?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Литвяк Тетяна Леонідівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, 3 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
11 листопада 2023
Переглядів
835
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку