Презентація до уроку літературного читання "Робота з дитячою книжкою. Іван Андрусяк. Як подружитися з Чакалкою».

Про матеріал
Презентація за твором Івана Андрусяка допоможе педагогу організувати роботу учнів на уроці, застосовуючи елементи критичного мислення, вчить дітей мислити, аналізувати прочитане, робити висновки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з дитячою книжкою3 клас. Підготувала вчитель початкових класів Балаклійського ліцею №1 ім. О. А. Тризни. Попова Ольга Григогівна

Номер слайду 2

Пам’ятайте, милі діти,І хлоп’ята, і дівчата!Щоби успіх у навчанні мати,Треба гарно всім читати!

Номер слайду 3

Робота над скоромовкою. Для синків-молодців. Мати напекла млинців.І хвалили молодці ці млинці на молоці.

Номер слайду 4

Складаємо міркування. Якщо книжка «зачитана до дірок», то ... Якщо книгу часто читають, то ... Якщо книга цікава, то ... Якщо дітям подобається читати книжки, то ...

Номер слайду 5

Хрестоматія, с.20-31

Номер слайду 6

Іван Андрусяк – справжнісінький дитячий письменник! Розбишацький і позитивний, веселий і кумедний! Він любить дітей і пише для них неймовірні вірші, які згодом цитує на пам’ять не лише дитя, але й уся родина! Він вигадує чудовезні історії, з таємницями і втечами, викраденнями і страшилками, усмішками і реготаннями! Саме він придумав Чакалку! Саме він насмілився написати про Чупакабру (і вона у нього, до слова, геть не страшна!). Він дарує маленьким Читачам добрі книжки та історії.

Номер слайду 7

Знайомство з дійовими особами,коротким змістом першої та початку другої дії

Номер слайду 8

Стефа Орина. Чакалка. Сіяр. Казкове страшило. Кандитат педагогічних наук. Добрий розбишака. Ходить із Стефою в садочок. Татова мазунка. Дівчина розбишака

Номер слайду 9

Встановлення послідовностіУсі в сім’ї зайняті своїми справами. Стефа нудиться. Стефа вередує. Чакалка забирає у мішок Стефу.ppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 10

Робота за змістом ІІ дії

Номер слайду 11

- Назвіть головну героїню повісті.- Що ви дізналися про її сім’ю?- Чого боїться весела та кмітлива дівчинка Стефа?- Хто така Чакалка? Як вона виховує дітей?- Чому Орина назвала школу Чакалки «банальною»?- Чому Чакалка була впевнена, о ніхто нікуди тікати не захоче?- Навіщо Чакалці були потрібні неслухняні діти?- Як думаєте, чи вдалося Стефі втекти зі школи?

Номер слайду 12

Творча робота. Складаємо таблиці.

Номер слайду 13

Цитатник Чиї це слова, і як вони характеризують дійову особу. Ні, це недобре. Тоді і ми захворіємо, і Чакалка захворіє. І ніякої від цього не буде користі. Не школа, а лазарет. Тю! Маєш тобі! Я гадала, що потраплю в справжню пригоду, а потрапила в банальну школу!Батькам такі діти все одно не потрібні  — з  ними лише клопіт, морока. Із казкою можна боротися тільки так, як борються в казках!Як ви не розумієте: це ж пригода! Справжня пригода! У мене такої ніколи в житті не було. І, може, ніколи й не буде більше. То хіба я випущу з рук таку нагоду? А треба тікати не просто прямо, а в якомусь певному напрямку, в  якусь сторону світу.

Номер слайду 14

Я хотів би (не хотів би) потрапити в школу Чакалки, тому що… . Негативних рис можна (не можна) позбавитися… . Що б ви порадили героям твору?Ця казка нас вчить ... Метод «Відкритий мікрофон».

Номер слайду 15

Придумайте«казковий» спосіб втечі Стефи з Чакалчиної школи. Домашнє завдання

Номер слайду 16

Рефлексія Чи сподобалась вам казка? Чим саме? Хто з дійових осіб найбільше запам'ятався?Чому вчить нас цей твір? Якими новими знаннями ви збагатились? Вправа «Шість дієслів про урок»(над чим працювали)

pptx
Додано
19 жовтня
Переглядів
11
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку