Презентація до уроку "Самореалізація у підлітковому віці. Складові самореалізації. Самопізнання і формування особистості" 9 клас

Про матеріал
Презентація до уроку "Самореалізація у підлітковому віці. Складові самореалізації. Самопізнання і формування особистості" 9 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель: Іщук А. О. Самореалізація у підлітковому віці. Складові самореалізації. Самопізнання і формування особистості.

Номер слайду 2

Пригадайте визначення здоров’я прийняте Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ ).

Номер слайду 3

«Здоров’я — це стан повного фізичного, психологічного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб та фізичних вад».

Номер слайду 4

На стікерах-метеликах напишіть ваші очікування від уроку та приклейте до дошки біля зображення квітки. Формування цілей

Номер слайду 5

«У людях я найбільше ціную…»«Я пишаюся тим, що…»«Моє життєве кредо – це…»Вправа «Продовжте речення»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Цінність підліткового віку. Як і кожен етап людського життя, юність має самостійну цінність і виконує особливу місію. У цей відносно невеликий період формуються життєві очікування і світогляд людини, система її цінностей і характер, відбуваються процеси самопізнання і самовизначення.

Номер слайду 8

Здійснити Набути Відчути«Мої очікування від життя»

Номер слайду 9

Руханка. Вчитель плескає в долоні 1 раз – піднімаєм руки вгору2 рази- присідаєм3 рази – тупаєм ногами

Номер слайду 10

Самореалізація — це здатність людини пізнати себе і здійснити своє покликання. Кожна людина має потребу в самореалізації, однак не всі усвідомлюють її значення. Автор теорії потреб А. Маслоу вважав, що люди часто відмовляються від можливостей самореалізації й тому не такі щасливі, якими могли б бути, адже якість нашого життя безпосередньо пов’язана із задоволенням вищих потреб, у тому числі й потреби у самореалізації.

Номер слайду 11

Самореалізація можлива, коли людина визначила її стратегію — шляхи особистісного розвитку і самовдосконалення. Стратегія самореалізації має п’ять складових: 1) самопізнання і самооцінка; 2) самовизначення; 3)саморегуляція;4) самоосвіта; 5) самовиховання.

Номер слайду 12

Самопізнання у підлітковому віці зосереджене на пошуку відповідей на запитання про себе самого: «Хто я?», «Який я?», «Для чого прийшов у цей світ?».

Номер слайду 13

Концептуальна карта своєї особистості (цілі, цінності, здібності, інтереси, риси характеру, можливості та обмеження, досягнення)

Номер слайду 14

Самооцінка – це те, як людина ставиться до себе й оцінює себе у різних сферах життя. Самооцінка буває завищеною, заниженою та адекватною(здоровою). Адекватна самооцінка сприяє розвитку особистості. Один зі способів підвищити самооцінку це ведення щоденника досягнень. Щодня записуйте в щоденник ваші досягнення, навіть незначні. Приміром отримання позитивної оцінки, допомога батькам у побуті, участь у змаганні, дали слушну пораду, зробили комплімент.

Номер слайду 15

Висновки Підлітковий вік відіграє важливу роль у житті людини. У цей період формується світогляд, система цінностей і характер, відбуваються процеси самопізнання і самовизначення, у тому числі й вибір майбутньої професії. Рівень благополуччя людини пов’язаний із можливістю її самореалізації у різних сферах життя. У наш час кожен має можливості для самореалізації. Важливими компонентами стратегії самореалізації є самопізнання і формування позитивної самооцінки, самовизначення, саморегуляція, самоосвіта і самовиховання.

Номер слайду 16

Домашнє завдання Опрацювати параграф 10, Зробити оцінку психологічного потенціалу (с.93 підручника)Користуючись різними джерелами інформації, віднайти способи покращення самооцінки.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
8 грудня 2019
Переглядів
24016
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку