Презентація до виховного заходу "Казковий світ орігамі"

Про матеріал
Презентація до виховного заходу "Казковий світ орігамі" знайомить дітей з базовими формами і різновидами орігамі. В ході виховного заходу пропонується майстер-клас "Голуб миру" (можно провести окремо) , присвячений дівчінці Садако Сасакі і всьому народу Японії, образ якої став символом протесту проти ядерної війни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казковий світ орігамі. Підготувала і провела виховний захід і майстер –клас учитель Путивльської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ім. Г. Я. Базими. Балицька С. М.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Орігамі (яп. «сложенная бумага») — стародавне мистецтво складання фигурок з паперу. Мистецтво орігамі з’явилося у стародавньому Китаї, де був винайден папір.

Номер слайду 6

Орігамі в перекладі з японського – згинання паперу. «Орі» - з японського означає «складений», а «гамі» - «папір» и «бог» одночасно.

Номер слайду 7

Орігамі – це мистецтво паперової пластики, виникло в Японії. Цікаво, що папір з’явився в Китаї, а от у Японії здогадалися складати різноманітні, цікаві по своїй красі фигурки з паперу. В давнину орігамі мало релігійне значення. Огігамі прикрашали храми и статую "многолікої" и "тисячерукої" богині милосердя Каннон, щоб задобрити її та попросити покровительства.

Номер слайду 8

Країна Сонячного сходу

Номер слайду 9

Гохеї (в стилі орігамі) над входом в храм

Номер слайду 10

Богиня милосердя. Каннон«Многолікая и многорукая»

Номер слайду 11

Пізніше мистецтвом складання фігурок з паперу займалися жінки та діти. Це мистецтво стало частиною традицій та звичаїв, прикрасою у японських сім’ях, карнавальних шествій, народних свят.

Номер слайду 12

Прикраси до свят в Японії

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

В Японії для виробництва рукотворного паперу Васі використовували кору шелковичного дерева та Міцумата (специально вирощену рослину). Так японськийпапір став набагато кращій за якістю чим китайський.

Номер слайду 16

Виробництво паперу

Номер слайду 17

Кольоровий фактурний папір ручного виробництва дуже цінується в Японії

Номер слайду 18

Знаменитий японський мастер орігамі Акіра Йошизава придумав «азбуку орігамі». Це умовні позначення та базові форми

Номер слайду 19

Базові форми

Номер слайду 20

Разновиди орігамі

Номер слайду 21

Класичне орігаміКласичне орігамі складають, використовуючи один квадратний рівномірно окрашений лист паперу без клея та ножиць.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Одним з популярних різновидів орігамі є модульне орігамі, в якому ціла фігура збирається з багатьох маленьких частин (модулів), кожен з яких складається з листа паперу. Модульне орігамі

Номер слайду 25

Модульне орігамі «Жар-птиця»

Номер слайду 26

Модульне орігамі «Ваза з квітами»

Номер слайду 27

Кусудама. Кусудама – паперова модель, яка звичайно формується зшиванням або склеюванням разом кінців однакових пирамідальних модулів (часто це стилизовані квіти, сладені з квадратного листа паперу), так маємо тіло шарообразної форми орігамі. Іноді, це як прикраса, на ній знизу прикріпляюється «кісточка – бахрома».

Номер слайду 28

Кусудама

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Кусудама – цікаві, гарні шари

Номер слайду 31

Мокре складання в стилі орігамі

Номер слайду 32

Залізні модели орігамі

Номер слайду 33

Орігамі з грошей

Номер слайду 34

Миніатюрні моделі орігамі

Номер слайду 35

Японський журавлик бул складений з квадрата зі стороною всего 1 міліметр! При работі використовувалися голки та мікроскоп.

Номер слайду 36

Гигантські модели орігамі

Номер слайду 37

Гігантський журавлик виготовлений в 1995 році, в столиці США Вашингтоні. На цей витвір використали квадрат з паперу зі сторонами в 33 метра!

Номер слайду 38

Японський журавлик журавлик

Номер слайду 39

Вернувшись из Японии, пройдя не мало вёрст,Бумажного журавлика товарищ мне привёз. С ним связана история, история одна. Про девочку которая была облучена

Номер слайду 40

Ця істория відбулася в 1945 годроці, коли на японське місто  Хіросима була зброшена перша в історії людства атомна бомба. Разом з жителями міста цю біду пришлося пережити і сім’ї японської дівчинки Садако Сасакі, тоді їй було два роки. Місто горіло і було зруйновано. Садако знаходилася тоді дуже близько від міста де і відбувся ядерний вибух, но дівчина не отримала пошкоджень, які можно було побачити.

Номер слайду 41

Признаки лучової хвороби у дівчинки з’явилися у листопаді 1954 року. 21 лютого 1955 року її госпіталізували з с діагнозом- «лейкімія» (рак крові).Її друг Чизуко Хамамото приніс у лікарню папір і навчив Садако робити щасливу пташку - журавлика. За легендою журавлик живе тисячу років і якщо хвора людина зробить із паперу тисячу таких пташок, він вилікується.

Номер слайду 42

И Садакі зробила 1000 журавликів!Часом у неї не хватало сил, не завжди вдавалося знайти папір, но вона знову і знову майструвала журавликів, повіривши легенді. Лікарі були вражені її мужності , а вона просто хотіла жити.

Номер слайду 43

Дівчинка не вижила, як і тисячі людей навкруги, хвороба перемогла. Паперовий журавлик став символом надії и символом миру без війни.

Номер слайду 44

Маленька мужня дівчинка Садако Сасаки стала символом неприняття, символом протесту проти ядерної війни.

Номер слайду 45

Монумент Садако Сасаки. Хиросима, парк Миру

Номер слайду 46

Орігамі «Голуб миру»

Номер слайду 47

Складаємо квадрат по діагонали. 

Номер слайду 48

Гострі кути складаємо з прямим кутом.

Номер слайду 49

Сгинаємо заготівку по лінії, яку намітили.

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Згинаємо заготівку порівну по діагоналі. 

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

По лініям, які намітили закладаємо бокові угли.

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Перегінаємо вперед і назад по лініям, які відмітили пунктиром, а потім по цім линіям треба вигнути кут всередину і вниз. 

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Дякуюза Увагу!

pptx
Додано
1 лютого 2021
Переглядів
4932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку