Презентація "Геометричні перетворення для побудови графіків функцій"

Про матеріал
Сформувати знання про основні види геометричних перетворень графіків функцій та про рівняння функцій, що задаються цими перетвореннями. Виконувати побудови графіків функцій за допомогою заданих рівнянь даної функції. Розвивати навчальні інтереси, здібності учнів на основі розумових дій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Геометричні перетворення для побудови графіків функцій.

Номер слайду 2

Cформулювати знання про основні види геометричних перетворень графіків функції,та про рівняння функції, що задається цими перетвореннями. Виконувати побудови графіків функційза допомогою заданих рівняннями даної фукції. Розвивати навчальні інтереси ,здібності на основі розумових дій; формувати навики аналізу, систематизації, узагальнення Виховувати культуру математичних міркувань, уміння тактовно висловлювати свою думку. Мета заняття: Сформувати розуміння учнями поняття,,Перетворення графіка функції “.

Номер слайду 3

1. Щоб побудувати графік функції у=f(x)+b, виходячи з графіка функції у=f(x), потрібно графік функції у=f(x) підняти вгору на b одиниць, якщо b > 0, або опустити вниз на b одиниць, якщо b<𝟎 (рух по осі OY) 

Номер слайду 4

Побудова графіка функції у = f (x) + b.

Номер слайду 5

Побудова графіка функції у = f (x) + b.

Номер слайду 6

2. Щоб побудувати графік функції у=f(x+a), виходячи з графіка функції у=f(x), потрібно графік функції у=f(x) перемістити вліво на а одиниць, якщо а > 0, або вправо на а одиниць, якщо а<𝟎 (рух по осі OХ) 

Номер слайду 7

2. Побудова графіка функції у = f (x + a)Приклади:

Номер слайду 8

Паралельне перенесення. Вздовж осі Ох. Вздовж осі Оухуху

Номер слайду 9

3. Побудова графіка функції у =f(кx) , виходячи з графіка функції y=f(x). Для побудови графіка функції у = f (кx), де к > 0, к ≠ 1, достатньо з графіка функції у = f(х) кожне значення аргумента х поділити на к одиниць не змінюючи значення у. Розтяг або стиск. Вздовж осі Оху = f (x)

Номер слайду 10

Для побудови графіка функції у = сf (x), де с > 0, с ≠ 1, достатньо кожне значення у змінити в с разів (помножити) при цьому не змінюючи значення х.4. Побудова графіка функції у =сf(x) , виходячи з графіка функції y=f(x).

Номер слайду 11

Розтяг або стиск. Вздовж осі Оу

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Приклад. Подубуйте графік функції у=3х−2   Схема побудови:  {74 C1 A8 A3-306 A-4 EB7-A6 B1-4 F7 E0 EB9 C5 D6}у=х у=х−𝟐 у=𝟑х−𝟐 0 1 ху1вправо на 2 од.стиск у 3 рази по осі абсцису=х 

Номер слайду 14

Визначити, графік якої функції побудовано: Відповідь :

Номер слайду 15

Знайдіть відповідність1432 у= - (х+5)2+9 у= - (х-3)2+4 у=(х - 3)2 -3у=(х+6)2- 91234

Номер слайду 16

дякую. Бажаю успіхів!

pptx
Пов’язані теми
Алгебра, 11 клас, Презентації
Додано
29 січня
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку