Презентація "Гостинець з дороги"

Про матеріал
В презеньації є чистомовки, словникова робота, робота з прислів'ями, сенкан.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Гостенець з дороги»Притча. Літературне читання

Номер слайду 2

ЧистомовкиІз-із-із – борсучок в нору заліз. Ди-ди-ди – наступили холоди. Ить-ить-ить – борсучок тут міцно спить. Ни-ни-ни – аж до самої весни.

Номер слайду 3

Ить-ить-ить – заєць в полі аж тремтить. Ем-ем-ем – він сховався під кущем. Уха-уха-уха – але довгі в нього вуха.Їх-їх-їх – не сховати зайцю їх.

Номер слайду 4

Притча. Жанр усної народної творчостіНевелике усне оповідання повчального характеру про якусь життєву пригоду, що утверджує справедливість народної моралі.

Номер слайду 5

Словникова роботачумакуватибідкаєтьсянедоїсикрихтигостинецьтоваришіголодуватизагадав

Номер слайду 6

ГОСТИНЕЦЬ З ДОРОГИ Притча Поїхав син чумакувати та перед дорогою і питає в батька: «Що тобі, батьку, привезти з далекої дороги?» «À ти мені, сину, привези крихти від своїх обідів: от що недоїси по дорозі — те засуши і поклади в торбинку . Оце і буде найкращий гостинець» . От поїхав син — та по дорозі все крихти від обіду збирає і в торбинку складає . Сміються з нього товариші.

Номер слайду 7

Àле коли уже додому повертались, то трапилось їм три дні їхати такою дорогою, що ні села, ні хатинки в дорозі . Стали голодувати — і тут згадали про торбинку . Тими крихтами і прохарчувались . Коли повернулись, то син і бідкається, що збирав батькові гостинця, та не довіз . — На те я тобі й загадав такого гостинця, аби ти в дорозі з голоду не пропав, — відказав батько.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Чим вирішив займатися син в притчі «Гостинець з дороги!?Який гостинець заказав батько?Чи правий був батько, коли змусив сина збирати крихти від обіду?Чому син не привіз батькові гостинця?Чого навчає нас ця притча?

Номер слайду 10

Сенкан1. Притча2. Невелика, повчальна.3. Утверджує, розповідає, навчає.4. Цікавий вид усної народної творчості.5. Приказка.

Номер слайду 11

Вибери прислів’я, які якомога вдаліше підходять до змісту притчі: Жити, працювати – горя не знати. Запасливий горя не знає. Шануй батька, неньку, то буде скрізь гладенько. Бережливість краще прибутку. Молодь багата мудрістю батьків.style.font. Weightstyle.font. Weightstyle.font. Weightstyle.font. Weightstyle.font. Weight

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Читати і переказувати притчу на сторінці 117

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шепелева Надежда
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
1014
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку