Презентація "Казки". Матеріал підібраний до розділу про казки

Про матеріал
У презентації подано визначення казки, які бувають казки. Розповідається про персонажі, чарівні речі, магічні числа, чому навчають нас казки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казки мого дитинства. Матусина колискова, батьківська ласка, бабусина казка…

Номер слайду 2

Що таке казка? Казка- це коротке оповідання переважно фантастичного змісту. Нереальне стає реальним, дійсним. Немає нічого неможливого. Неживі предмети оживають, діють. Тварини вміють розмовляти, будують житло, носять одяг. А часто героями казок виступають міфічні істоти.

Номер слайду 3

Казка починається … Жили – були дід та баба. І то дітей у них не було, то курочка ряба знесла яєчко, то ріпку не могли вирвати усією родиною… А діло було в тридев′ятому царстві, тридесятому государстві… Пригадайте, а як ще починаються казки?

Номер слайду 4

Події в казках розгортаються в будь – яку пору року. Ріпку садили весною. Колобок утікав влітку. Півник восени молотив колосок. А вовк узимку ловив хвостом рибу. Казка відбудеться за будь – якої погоди

Номер слайду 5

Народні казки бувають: Соціально – побутові Фантастичні Казки про тварин

Номер слайду 6

Персонажі народних казок. Дід та баба, чоловік та жінка, братик та сестричка… Представники тваринного світу: вовк, ведмідь, лисиця, заєць, кабан… Химерні створіння та фантастичні герої :Змій Горинович, Соловей – розбійник, Котигорошко… Поміркуйте, чому в українських народних казках не зустрічаються такі персонажі як верблюд або слон.

Номер слайду 7

Чарівні речі. Магічні числа. Цікаво знати, що герої казок користуються різними магічними предметами, як – от чарівна паличка або клубочок, шапка – невидимка чи булава… А ще часто повторюються одні і ті ж числа – три, сім, дев′ять…

Номер слайду 8

Чому навчають нас казки? Бути добрими та справедливими; Вірити, що добро завжди перемагає зло; Сподіватися, що Кощій все ж таки смертний; Знати, що безнадійних ситуацій не буває; Відчувати, що казки живуть серед нас; Залишатися частково в дитинстві і вірити в чарівну силу та мудрість народних казок.

ppt
Додано
24 січня 2019
Переглядів
1980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку