Презентація М.Стельмах. ''Гуси-лебеді летять.' (уривок з повісті)

Про матеріал
План-конспект уроку на заявлену тему, навчальна мета якого – ознайомити зі змістом повісті; звернути особливу увагу на звичаї та традиції нашого народу, на символ образу гусей-лебедів; розвивати вміння школярів узагальнювати, робити висновки, грамотно висловлювати власні думки, судження, спостереження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

3 клас. Підготувала вчитель поч. кл. Чопей Л. М.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання. Т. Коломієць ‘’Березень’’.

Номер слайду 5

Загадка про лебедя. Тендітна шия, ніжний стан, Ця птаха білокрила,Нехай шипить,а не співа, Все ж людство полонила.

Номер слайду 6

Цікаво знати. Лебеді - найпрекрасніші і найзагадковіші з усіх птахів на планеті. Їх красі, витонченості та вродженій граціозності може позаздрити будь-яка балерина. А про таку щиру вірність та відданість мріє будь-яка закохана пара. Пошук коханої - справа не одного місяця і навіть року. Може пройти не один рік, поки самець обере наречену і зробить їй пропозицію. Лебеді дуже обережні. Вони не підпливають до берега, а неквапливо плавають на середині водойми, уважно поглядаючи навколо. Проте при раптовій небезпеці збільшують швидкість до такої міри, що їх важко наздогнати навіть на човні. Ці птахи дбайливо ставляться до своїх пташенят, намагаються завжди перебувати поруч. Вони захищають дитинчат від найменшої небезпеки, іноді навіть жертвуючи при цьому своїм життям. Зв'язуватися з розлюченим лебедем не варто - удар його крила такий потужний, що може зламати руку дитини чи підлітка. Гнізда лебедів бувають такі міцні, що можуть витримати людину.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тема уроку :

Номер слайду 9

Опрацювання оповідання

Номер слайду 10

Словникова робота. Відімкне-відкриєОдгетькує-відсторонюєХудібка-корова. Скресне-розтане. Брама-ворота. Діброва-дубовий ліс

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Робота над текстом

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
9 лютого 2019
Переглядів
2446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку