Презентація "Міфологічна тема в мистецтві"

Про матеріал
Презентація на тему "Міфологічна тема в мистецтві" буде цікава вчителям образотворчого мистецтва та вчителям історії, які викладають у 6 та 8 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міфологічна тема в мистецтвіПідготувала. Сушкова В. Г.

Номер слайду 2

Міф(у перекладі з грецької мови – казка, переказ, оповідання) Оповідання про минуле, навколишній світ, яке описує історії про походження світу, богів і людства та події за участю богів, демонів і героїв.

Номер слайду 3

Окремі міфи складаються у міфологію того чи іншого народу, яка становить основу характерного для цього народу світогляду. Міфи, як і Біблія, також послужили джерелом сюжетів для творів образотворчого мистецтва. Индия Храм Брихандишвара Мандир Танджавур. КитайЄгипет

Номер слайду 4

Міфологічний жанр. Жанровий різновид образотворчого мистецтва, сюжети якого запозичені з міфології. Найчастіше митці зверталися до античної міфологіі. До міфів Давньої Греції та Риму.

Номер слайду 5

В античній міфології численні боги були схожі на людей. Але вони уявлялися досконалішими і прекраснішими. Афіна Варвакіон — найточніша копія статуї богині Афіни Парфенос роботи. Фідія (римська копія, ІІІст.)

Номер слайду 6

Ілюстрації античних міфів можна спостерігати не тільки у скульптурі а й у вазопису Давньої Греції.

Номер слайду 7

Давньогрецький вазопис. Чорнофігурний вазопис Червонофігурний вазопис

Номер слайду 8

Давньогрецька культурна спадщина була зразком естетичної досконалості для багатьох митців майбутнього. Натхнення з античної спадщини черпали мислителі та митці пізніших культурних епох — Відродження (ХІV – п. ХVІІ ст.), класицизму (ХVІІ – п. ХІХ ст.). Повернення Діани з полювання. Пітер Пауль Рубенс Сандро Боттичелли. Венера и Марс. Естані Лесюєр. Музи Мельпомена, Ерато і Полігімнія.

Номер слайду 9

Створюючи художній образ, майстри іноді звертаються до алегорії – інакомовності. Сандро Боттичелли  Весна. Пряхи(Міф про Арахну) Дієго Веласкес Пуссен. Царство Флоры. Фрагмент

Номер слайду 10

На початку ХІХ ст. митці згадали, що окрім античної міфології є міфологія і інших народів, та почали звертатися до міфів своїх предків. В. Васнецов. «Сирін та Алконост. Спів радості та смутку».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Овчіннікова Евгенія Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
10366
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку