Презентація "Микола Носов "Як Незнайко складав вірші”

Про матеріал
Мета: розкрити гумористичний характер творів; вправляти учнів у добиранні рим; розвивати творчі здібності, виховувати взаємоповагу в стосунках із ровесниками та старшими, вміння критично оцінювати свої здібності та роботу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чистомовка - добавлянка. Ру – ру - ру – розпочнемо разом …То – то – то – скоро прийде тепле …Лі – лі – лі – літом житиму в …Лю – лю – лю – я тварин дуже …Ля – ля – ля – буду пасти там …Ня – ня – ня – там кудлате …Ні – ні – ні – помагатиме …грулітоселілюблютелякошенямені

Номер слайду 2

Доберіть слова - рими. Слова - …Собі - …Складно - …Свічка - …Стеля - …Слухайте - …

Номер слайду 3

Микола Носов

Номер слайду 4

Микола Носов у дитинстві він мав багато мрій. Хотів стати музикантом — чудово грав на скрипці. Захоплювався хімією і плекав надію бути відомим хіміком. Та після закінчення школи вступив до художнього інституту і став актором. А потім здивував сам себе — подарував світові книгу з казковим містом, де назавжди поселилися малюки-коротульки: Знайко — найголовніший малюк, Пулька — відомий мисливець, Тюбик — художник, Пілюлька — лікар і багато інших. Та найкумедніший серед них — Незнайко. Незнайко весь час брався за певні справи, але ніколи не доводив їх до кінця. І, звісно, через це у нього нічого не виходило.

Номер слайду 5

Виконайте дії і прочитайте результати. Ква + с – ас + іти + к =Квітик

Номер слайду 6

Виконайте дії і прочитайте результати. По +спа - а + ішак – к + йко =Поспішайко

Номер слайду 7

Виконайте дії і прочитайте результати. Парк –арк + іля - я +юлька =Пілюлька

Номер слайду 8

Виконайте дії і прочитайте результати. Небо – бо + знак – к + й + ко =Незнайко

Номер слайду 9

Виконайте дії і прочитайте результати. Зима – има + наші – ші +йко=Знайко

Номер слайду 10

Прочитайте словапоетпотімскажешздібнийскладно

Номер слайду 11

Прочитайте словаіменаопустивпояснивпідлогубубоніти

Номер слайду 12

Бесіда з елементами вибіркового читання— Ким раніше хотів стати Незнайко?— Де жив поет Квітик?— Як насправді звали Квітика?— Як Квітик пояснив Незнайкові, що таке рима?— Як зрозумів його Незнайко?

Номер слайду 13

Бесіда з елементами вибіркового читання— Які незвичайні слова придумав Незнайко? Як він їх пояснив?— Прочитайте уривок тексту, де описано, як «думав» Квітик.— Що Квітик уважав головним у складанні віршів?— Про кого Незнайко прочитав вірші?

Номер слайду 14

Бесіда з елементами вибіркового читання— Чому їм не сподобалися вірші?— Що сказав Незнайко на своє виправдання?— Чи мав рацію Квітик, що вірші складати просто: головне, щоб була думка й рима?— Як ви гадаєте, що ще потрібно для складання віршів?

Номер слайду 15

Знайдіть і прочитайте абзаци, у яких є слова…«Нарешті вірш був готовий»«Ніколи я холодної праски не ковтав»«Треба припинити це знущання!»«...не сердьтеся на мене»

pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
1802
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку