Презентація на тему: "Обов'язки в сім'ї"

Про матеріал
Презентація містить бесіду, фізкультхвилинки, роботу в книжці та роботу в зошиті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Обов’язки в сім’ї»Тема 21.

Номер слайду 2

Уже дзвінок нам дав сигнал: Працювати час настав. Тож і ми часу не гаймо, Роботу швидше починаймо.

Номер слайду 3

Який у вас настрій?

Номер слайду 4

Ранкове коло

Номер слайду 5

Яким вранці було небо?

Номер слайду 6

На попередньому уроці ви дізналися про те, які є професії та яке вони мають значення.

Номер слайду 7

- Доповніть речення. Роблять меблі … Продають товари … Навчають дітей … Стежать за громадським порядком …Лікують людей … Готують їжу … Збирають урожай … Печуть хліб …

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ваші батьки працюють на роботі. Це їхній обов’язок. Вони заробляють гроші на їжу, одяг, іграшки, навчання, відпочинок для себе і непрацездатних членів родини. Проте в них є ще багато інших обов’язків у ро- дині, які вони мають виконувати.

Номер слайду 10

Сьогодні на уроці ви дізнаєтесь, які обов’язки мають батьки і діти в родині. Розкажете, як ви допомагаєте батькам. Ви навчитеся розпізнавати побутові прилади, які полегшують домашню працю. Тема сьогоднішнього уроку: «Обов’язки в сім’ї».

Номер слайду 11

С.44 Підручник

Номер слайду 12

С.44 Підручник

Номер слайду 13

С.44 Підручник. Прослухайте вірш «Таня-помічниця» і дайте відповідь на запитання.— Як Таня допомогла мамі?Вранці мама борщ зварила, Таня моркву принесла. Мама вдень спідничку шила, Таня хату замела. Мама в кухні посуд мила, Таня витерла стола. Швидко мама все зробила, бо їй Таня помогла. Григорій Биченюк. Усі діти зобов’язані ходити до школи і старанно вчитися, виконувати завдання, які задає вчитель. Вдома для дітей обов’язковою є посильна домашня робота: помити посуд, застелити своє ліжко, допомогти прибрати в домі, позамітати, піти в магазин за покупками, скласти свої речі на місце, погратися з молодшими братиками чи сестричками, тримати в чистоті свій одяг і взуття, доглядати за кімнатними рослинами, за домашніми тваринами, допомогати зібрати урожай у саду чи на городі тощо. За вашу допомогу батьки та інші дорослі члени сім’ї вам будуть дуже вдячні, тому виконуйте свої дома- шні обов’язки.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

С.28-29 Зошит

Номер слайду 16

— Що нового ви дізналися сьогодні на уроці? Відповідь розпочніть словами «Сьогодні на уроці я дізнався / дізналася, що…».— За допомогою сигнальних карток (або цеглинок «Лего») визначте, як ви засвоїли матеріал на уроці. Картка зеленого кольору: «Я зрозумів / зрозуміла! Можу пояснити матеріал іншим». Картка жовтого кольору: «Мені потрібно трохи більше пояснень». Картка червоного кольору: «Я не зрозумів / не зрозуміла матеріал!».

Номер слайду 17

С.26-27 Зошит

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
302
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку