Презентація на тему: "Оздоблення тортів"

Про матеріал
Презентація на тему: "Оздоблення тортів" призначена для учнів професійно-технічних навчальних закладів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оздоблення тортів

Номер слайду 2

Що можна зробити з мастики: Покриття для торта. Розкочується тонкий пласт і акуратно переноситься на торт, а потім розгладжується руками або спеціальними пластмасовими праскою. Підсумок – відмінно вирівняний торт, без опуклостей, нерівностей і вм’ятин. Обтягуються як круглі, так і іншої форми виробу. Плоскі фігурки. Також розкочується пласт і з допомогою гострих форм вирізаються різні малюнки – квіти, зірки, літери, листя. Об’ємні фігурки. Ідеї їх створення схожі з ліпленням із застосуванням пластиліну. Спочатку замішується мастика, підфарбовується у потрібні кольори, потім вылепливаются окремі частини фігурки і склеюються між собою за допомогою білка. Висихає така заготовка досить довго, тому зробіть її заздалегідь. Мастика – оптимальне прикраса для дитячого торта. Вона яскрава, солодка і дуже смачна. Оптимальна для обтягування фігурних тортів вигляді машин, ляльок, тварин і так далі, а також для створення фігурок для торта у формі персонажів з мультфільмів в домашніх умовах.

Номер слайду 3

Айсинг. Цукрова глазур (айсинг) – суміш білка, цукрової пудри з додаванням соку лимона.

Номер слайду 4

Ідеї щодо оформлення торта айсингом: Напис. Робіть нетовсті лінії з допомогою кондитерського шприца з насадкою з вузьким прямим зрізом. Мережива. Для того щоб вони були пластичними і легко гнулися при декоруванні, додайте в глазур гліцерин. Для створення мережив зручно користуватися спеціальним силіконовим килимком з виїмкою. Візерунки, в тому числі і об’ємні, можна зробити і на звичайному пергаменті, а після висихання перенести на готовий торт. У роботі з айсингом не можна допускати зайвої вологості, всі інструменти і руки повинні бути сухими. Також не варто поміщати прикраса у холодильник – айсинг чудово висихає на повітрі або підсушується в негарячій духовці.

Номер слайду 5

Вафельний прикраси. Здивувати іменинника – і дорослого, і дитини – можна, прикрасивши торт вафельним портретом або барвистою картинкою. Спеціальні листи з вафельної папери фарбуються харчовими барвниками на кондитерському принтері. Найчастіше такі прикраси – круглі листи з нанесеним зображенням. Також з такого паперу роблять невеликі метелики, зірочки та квіти.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Швидко прикрасити торт вафельним декором можна в домашніх умовах. Вам потрібно буде торт, трохи крему масляного або вершкового. Картинка укладається на поверхню виробу, а краї закриваються хвилями з крему, як і боки. Все – торт можна подавати до столу. Дуже швидко, просто і легко.

Номер слайду 8

Бордюр з вафельних трубочокбордюр з вафельних трубочок. Готові магазинні вафлі також можна використовувати в оформленні випічки. Покришені вафлі – відмінна посипання для торта. На поверхню можна укласти трубочки, а з прямокутних довгих вафель зробити бордюр на торт і перехопити його для надійності стрічкою.

Номер слайду 9

Шоколад. Глазур. Шоколад треба розтопити на водяній бані і залити торт. Можна в масу додати за бажанням вершкове масло, вершки – це зробить глазур більш м’якою і ніжною. Стружка – шоколад натирається на крупній тертці або спеціальним пристроєм, що дозволяє знімати пластини. Якщо їх трохи нагріти, вони красиво закручуються. Фігури – шоколад топиться і в силіконові форми або на пергаменті виливаються прикраси. Сохне вона при кімнатній температурі протягом декількох хвилин або довше, залежно від товщини шару. Можна використовувати будь-шоколад темний, гіркий, білий, пористий або звичайний, а також спеціальний кондитерський шоколад, який зазвичай продається у формі крапельок або квадратиків.

Номер слайду 10

Глазурь Покрити торт глазур’ю – що може бути простіше і швидше. Кілька оригінальних ідей оформлення глазур’ю: Шоколадна глазур

Номер слайду 11

Оформлення торта глазур'ю Розтопити плитку шоколаду і залийте торт, вирівняйте поверхню ножем і приберіть виріб в холодильник. Через 20-30 хвилин готовий красиво оформлений торт. Кольорова глазур. Її можна зробити на основі білого шоколаду з додаванням харчового барвника. На етапі розтоплення шоколаду в масу додається рідкий барвник, вимішується і заливається на поверхні торта. Крім синтетичних барвників можна використовувати сиропи, соки, хоча колір виходить не таким яскравим і насиченим. Також можна зробити молочну глазур або карамельну. Обов’язково використовується цукрова пудра, згущене молоко. Глазур ідеальна в якості швидкого декорування торта. Вона вирівнює поверхню і ідеально сполучається з об’ємними і плоскими прикрасами. Наприклад, щоб прикріпити до торту фігурку з мастики або шоколаду, просто встановіть її на ще не застиглу глазур

Номер слайду 12

Креми, вершкиквіти з крему. Масло вершкове;Згущене молоко;Цукор і яйця;Збиті яєчні білки;Вершки, молоко, сметана. Креми можна ароматизувати, відтіняти харчовими барвниками, додавати в них шматочки фруктів, ягоди, подрібнені горіхи. Вони прекрасно підходять і для змащування коржів, і для декорування торта зверху. Вашими помічниками стануть кондитерський шприц або мішок, різні насадки, широкий ніж. Наповнивши кремом корнетик, видавлюйте об’ємні троянди, маленькі листя, написи, бортики, зірочки, смуги і хвилі.

Номер слайду 13

Бізе Ніжне бізе – запечені збиті з цукровою пудрою яєчні білки – смачні десерт і гарні прикраси для торта. Маленькими напівкруглими безе можна прикрасити боки і верх торта. Крем «мокре безе» підходить для створення великих квітів – він стійкий, не осідає і зберігає форму. Безе відмінно поєднується з шоколадом. Крім того, при використанні розтопленого шоколаду або порошку какао виходить приємне поєднання кольорів – білосніжна безе і коричневий шоколад. Присипте тертим плиткою або какао готове безе і прикрасьте їм виріб – гарна ідея для швидкого прикраси святкового тортика

Номер слайду 14

Фрукти, желе Фруктове оформлення не тільки апетитно виглядають, але і дуже корисно. Можна використовувати практично будь-які плоди, які не мають надто багато соку і не володіють вираженою кислинкою або терпкістю. Підійдуть банани, полуниця, ананаси, яблука, малина, ківі і навіть лимони, присипані цукром. Фрукти можна просто акуратно викласти на поверхню або покрити їх шаром желе. Так вони будуть краще триматися, не потемніють, придбають блиск і рівну поверхню. Заливайте шар фруктів вже злегка подстывшим желе, щоб воно не вбралося в корж, розподіліть рівномірно по шару фруктів і помістіть в холодильник. Через 2-4 години ваш дивно красивий десерт готовий.

Номер слайду 15

Цукерки, мармелад. Готовими магазинними солодощами також можна прикрасити випічку в домашніх умовах. Для цього використовують кольорові драже або шоколадні, мармеладні цукерки, шоколадні, іриски, батончики, печиво, «эмэндэмсы», присипки шоколадні і різнокольорові і так далі.

Номер слайду 16

Кріпляться такі прикраси на липнущую поверхню – крем, глазур, джем. Після прибираються в холодильник і там застигають близько 2 годин. Дрібні драже можна «заховати» всередину десерту, зробивши в середньому коржі виїмку і насипавши туди різнокольорових цукерок. Після розрізання такий десерт відкриє сюрприз всередині. Особливо цікаво буде дітям.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ткаченко Віта Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 листопада 2022
Переглядів
1356
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку