Презентація науково-дослідницької роботи на тему:"Вплив лікувальної та декоративної косметики на шкіру в підлітковому віці"

Про матеріал

Розробка презентації до наукового-дослідницької роботи. На слайдах показано побудовані графіки проведених досліджень. В роботі було також проведено лабораторний аналіз засобів по догляду за шкірою на основі бішофіту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Житомир - 2014 Міністерство освіти і науки України Департамент освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Полтавське територіальне відділення МАН України Відділення: хімія та біологія Секція: біологія Підсекція: біологія людини «ВПЛИВ ЛІКУВАЛЬНОЇ ТА ДЕКОРАТИВНОЇ КОСМЕТИКИ НАШКІРУ В ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ» Роботу виконала: Микитенко Діана Віталіївна учениця 9-Акласу Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 Полтавської міської ради Полтавської області Науковий керівник: Щочка Марина Юріївна учитель біології Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 Полтава – 2016

Номер слайду 2

Об’єкт дослідження: лікувальна та декоративна косметика. Предмет дослідження: вплив лікувальної та декоративної косметики на шкіру в підлітковому віці. Мета дослідження: визначення впливу лікувальних та декоративних косметичних засобів на шкіру в підлітковому віці та дослідження складу косметичного засобу.

Номер слайду 3

Завдання: 1. Опрацювати науково-популярну літературу та описати історію виникнення кометики, її склад та види. 2. На основі опрацьованих досліджень визначити вплив лікувальної та декоративної косметики на шкіру в підлітковому віці. 3. Дослідити склад косметичного засобу, виготовленого в Полтаві на основі бішофіту. 4. Розробити практичні рекомендації по доляду за шкірою підлітків.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Історія косметичних засобів доволі цікава і своїм корінням сягає давніх часів. В Єгипті був знайдений папірус  Еберса, який був укладений за 5000 років до н.е. і фактично є першим довідником з косметики. У давніх римлянок модним було біляве волосся. Узагальнення всіх відомостей, які використовуються в галузі косметики, сприяло до виникнення нової наукової дисципліни – косметології. Розвиток косметики та парфумерії на наукових засадах почався лише в кінці XIX ст..

Номер слайду 6

Склад косметичних засобів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Стадії утворення запалення на шкірі

Номер слайду 10

Рейтинг українських виробників косметичнх засобів

Номер слайду 11

Виробництво косметичних засобів у Полтаві Фірма Еко БІЗ розробила лінію професійної косметики по догляду за шкірою на основі бішофіту

Номер слайду 12

Ми придбали Антивугрову пінку та віддали її до Державного Підприємства «ПОЛТАВАСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ» для проведення аналізу по визначенню складу засобу

Номер слайду 13

Проведення лабораторного дослідження по визначенню складу речовини

Номер слайду 14

Робота в лабораторії

Номер слайду 15

Результати дослідження Ми отримали такі дані: Густина – 1280кг/мі

Номер слайду 16

Анкетування Під час анкетування було опитано 57 дівчат 7-11 класів

Номер слайду 17

Проведення лекції косметолога для дівчат 7-9 класів

Номер слайду 18

На основі порад косметолога ми розробили поради по догляду за шкірою Поради по догляду за шкірою в підлітковому віці Для отримання результату, доглядати за підліткової шкірою потрібно щодня вранці і ввечері! 1. Очищення. Для цього призначаються пінки і гелі, що змиваються теплою водою. Доскладу засобів для очищення входять очищаючі речовини неагресивного дії, які не містять ні спирту, ні мила. Вони повинні містити інгредієнти і рослинні екстракти, що володіють заспокійливою, очищаючою, протизапальною і регулюючою дією. На зволожене водою обличчя потрібно нанести невелику кількість засобу і легенько помасажувати їм шкіру круговими рухами. 2. Іноді вмивання буває недостатньо, для таких випадків передбачено спеціальні активні лосьйони, що відкривають пори і забезпечують виведення шкірного сала. Активні лосьйони мають антибактеріальну дію, завдяки добавкам із спеціальним складом, що перешкоджає утворенню нових вугрів і борються з вже існуючими, ранозагоювальну і заспокійливу дію, містять пом'якшувальні і зволожуючі компоненти. 3. На завершення очищення підліткової шкіри використовуються препарати, тонізуючі шкіру і стягують пори. Це або тонік або лосьйон без вмісту агресивних компонентів, і з наявністю спирту не більше 25%. 4. Після використання очищаючих і тонізуючих засобів потрібно захистити шкіру від зовнішніх впливів. Для цього призначено денний засіб з гелевими швидко вбирається і не залишає жирного блиску легкими текстурами. Гелі роблять шкіру матовою, зволожують і заспокоюють її та усувають зайву сальність, поступово приводячи діяльність сальних залоз в норму. 5. Крім вищеописаних процедур рекомендується два-три рази на тиждень використовувати скраби чи пілінги, які можуть бути у вигляді сухої маски, пасти або крему. Пілінги та скраби м'яко відокремлюють ороговілі клітини від поверхні шкіри, знімають надлишок шкірного сала, надаючи шкірі можливість дихати і покращуючи обмін речовин.

Номер слайду 19

Висновки: 1. Гігієнічні засоби – невід’ємна складова для підтримання здоров’я людини, що має унікальні властивості, які сприяють знищенню мікробів і продуктів життєдіяльності організму. 2. З'ясували значення лікувальної та декоративної косметики для шкіри. 3. Провели дослідження по визначення складу лікувальної косметики зробленої на основі бішофіту, що виготовляється у Полтаві та зясували, що вона є безпечною для використання. 4. На основі проведеного анкетування та лекції косметолога розробили рекомендації по догляду за шкірою в підлітковому віці.

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ганжала Альбіна Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
3 липня 2018
Переглядів
3549
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку