Презентація "Наймолодша муза. Музика в кіно"

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі "Наймолодша муза. Музика в кіно" за підручником Масол Л. М. спрямована на допомогу вчителю при поясненні теми "Наймолодша муза". Даний матеріал стане добрим помічником у проведенні цікавих та змістовних уроків мистецтва в 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАЙМОЛОДША МУЗА. МУЗИКА В КІНО.

Номер слайду 2

Всі разом вирушаємо сьогодні у кіно,Про світ усім цікавий розкаже нам воно. Чому кіно без музики цікавим не бува?Бо внутрішній глибинний сенс воно нам розкрива. Лібрето і сценарій – завдання непросте,Сюжет пристосувати з літератури в те,Що кінофільмом зветься, чи мультиком для вас,У опері й балеті потрібне повсякчас.

Номер слайду 3

Кіномистецтво — це новий вид синтезу мистецтв, де вже неможливо розділити звук і зображення. Він органічно поєднує елементи різних видів мистецтва — літератури, театру, музики, живопису, хореографії. Але водночас не замінює і не дублює їх, а переробляє відповідно до особливостей екранної творчості. СИНТЕЗ МИСТЕЦТВ У КІНО

Номер слайду 4

Кіно народилося у Франції наприкінці XIX ст. Перші кінострічки тривали лише кілька хвилин і не мали звуку. Це було так званеніме кіно, але «німим» насправді воно не було, бо гра акторів супроводжувалася музикою. Для створення певного настрою в кінотеатрі грав музикант-ілюстратор, якого називали — тапер (найчастіше це був піаніст, але інколи й цілий оркестр). ПРОФЕСІЯ - ТАПЕР

Номер слайду 5

ІСТОРІЯ КІНОДатою народження кінематографу прийнято вважати 28 грудня 1895 року, коли в Парижі на бульварі Капуцинів у приміщенні «Гранд кафе» братами Огюстом і Луї Жаном Люм’єрами було організовано перший у світі публічний кіносеанс.«Политий поливальник», 1895

Номер слайду 6

Однак деякі дослідники історії кіно доводять, що французів на два роки випередив Йосиф Андрійович Тимченко, який очолював майстерню Одеського університету. Незалежно від братів Люм’єрів він створює прототип кінокамери — кінетоскоп. У 1893 році в Одесі відбувся перший кінопоказ коротких стрічок «Верхогони-кавалеристи» та «Метання спису». А наступного року одеський інженер продемонстрував свій апарат у Москві. ЙОСИФ ТИМЧЕНКО

Номер слайду 7

Сюжет про перші кроки кінематографа та його вплив на людей втілено в художньому фільмі «Людина з бульвару Капуцинів» режисера Алли Сурікової.«ЛЮДИНА З БУЛЬВАРУ КАПУЦИНІВ»Головний герой цієї комедійної стрічки містер Фьост (з англ. перший), якого грає актор Андрій Миронов, щиро вірить, що сеанси «синематографа» здатні робити дива й перевиховувати людей, навіть бандитів-ковбоїв.

Номер слайду 8

Геннадій Гладков. Пісня «Синема» з кінофільму«Людина з бульвару Капуцинів»

Номер слайду 9

Музика, як а звучить у титрах або початкових сценах, налаштовує глядача на відповідний настрій для сприйняття фільму. Будь-яка музика, що звучить у кінофільмі, має відповідати характеру дії на екрані, але головне — вона повинна вразити, тобто «запасти в душу».

Номер слайду 10

Кінофільм «Звуки музики» американського режисера Роберта Уайза (1965) можна вважати класичним мюзиклом.«ЗВУКИ МУЗИКИ»За сценарієм події фільму відбуваються в австрійському місті Зальцбурзі. В одній родині військового семеро дітей залишилися без матері. З появою молодої гувернантки Марії в дім повернулися сміх і радість. Нова вихователька дуже любила музику, гарно співала і складала для дітей пісні. Діти припинили бешкетувати й теж полюбили музику, яка повернула в родину щастя. Отже, саме музика є «головною дійовою особою» цього кінофільму.

Номер слайду 11

Музику до кінострічки «Звуки музики» написав композитор Річард Роджерс. Сюжет фільму такий: жоден вихователь не міг впоратися з непосидючими та неслухняними дітьми, але прийшла нова вчителька і захопила дітей своїм чарівним співом. Діти дуже полюбили музику та із задоволенням почали співати. Нова вчителька складала для них цікаву музику, що будувалася на простих інтонаціях, кількох звуках і звичайних гамах. Весела дитяча музика так часто звучить у цій стрічці, що стала головною дійовою особою.«ЗВУКИ МУЗИКИ»

Номер слайду 12

«ЗВУКИ МУЗИКИ»

Номер слайду 13

«ЗВУКИ МУЗИКИ»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

«ЗВУКИ МУЗИКИ»

Номер слайду 16

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Овчинникова Наталья Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Хмарна Антоніна Володимирівна
    Дякую за змістовно підібраний матеріал. Натхнення.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 5 клас (Масол Л.М.)
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
6909
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку