«Приготування прісного тіста та формування виробів з нього: галушки»
Номер слайду 3
Епіграф уроку: Якщо хочете чогось навчитися - робіть це! Роберт С. Шанк
Номер слайду 4
Для приготування галушок полтавських необхідно: замішати тісто в'язкої консистенції, сформувати з нього валик, нарізати невеликими шматочками, розкачати кружальцями завтовшки 1,5-2 мм. Технологія приготування
Номер слайду 5
Посередині розмістити начинку і заліпити у вигляді кульок.
Номер слайду 6
Галушки варять на парі 5-7 хв.
Номер слайду 7
Готові галушки викладають у глибокий посуд і заправляють вершковим маслом. Перед подачею поливають вершковим маслом і посипають подрібненою зеленню, або пасерованою цибулею з салом.
Номер слайду 8
Для начинки сире м'ясо пропускають через м'ясорубку з густою решіткою, кладуть на змащений жиром і розігрітий лист шаром не більше 3 см і, періодично помішуючи, обсмажують до готовності. Підсмажене м'ясо з'єднують з пасерованою цибулею і ще раз пропускають через м'ясорубку з густою решіткою, потім заправляють сіллю, меленим перцем і перемішують.
Номер слайду 9
Вимоги до якості Галушки – правильної форми, поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Консистенція м'яка. Смак і запах відповідає виробу. Колір на розрізі від світло-сірого до світло-кремового.