Презентація "Quizlet – сучасний інструмент для опанування нової лексики"

Про матеріал
Презентація знайомить з використанням мобільного додатку Quizlet, який є ефективним способом запам'ятовування нової лексики при вивченні англійської мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Quizlet – сучасний інструмент для опанування нової лексики. Підготувала вчитель англійської мови. Бугаївського ліцею. Малахова Людмила Олександрівна

Номер слайду 2

Існує багато технік, які допомагають запам’ятовувати нові слова. Вчити нову лексику за допомогоюкарток є однією з найбільш ефективних. Картки можна придбати. Проблема: Невідповідність стандартних наборів конкретним домашнім завданням. Навіть у найбільших наборах якась певна кількість лексики завжди будевідсутня.

Номер слайду 3

Можна навчити учнів самим створювати картки. Проблеми: Частина дітей запише слово с помилкою. Частина дітей неправильно озвучить написане. Частина дітей взагалі не зможе прочитати записане слово. Сучасні діти (за незначним винятком)не люблять писати!

Номер слайду 4

А можна створити віртуальнікартки у мобільному додатку. Quizlet надати доступ до роботиз ними вашим учням. Переваги: Додаткова мотивація – можливість користуватись улюбленим гаджетом з навчальною метою. Набір карток з певною лексикою (модуль) створює вчитель – помилок не буде!На кожній картці є значок динаміка. При натисканні дитина чує, як слово звучить (записано носіями мови!). Ці картки зручно носити з собою – адже вони завжди у смартфоні.Іх не можна загубити.

Номер слайду 5

Що таке Quizlet?Це безкоштовний додаток, який був створений більшедесяти років тому. Зараз він допомагає мільйонам учнів по всьому світу ефективно запам’ятовувати нову лексику. Працює як на Android , так і на i. OS. Може бути встановлений як на смартфон , так і на комп’ютер. З чого почати?Встановити додаток . Завантажуєте з Google Play, Play Market або App Store. Реєструєтесь. Створюєте обліковий запис. Вчителю краще працювати з комп’ютера.

Номер слайду 6

Програма містить величезну кількість готових модулів (наборів карток) на будь-які теми і для будь-якого рівня. Скористайтесь пошуком – програма видасть вам сотні готових модулей.

Номер слайду 7

Як створити власний модуль. Натисніть і Введіть назву модуля. Виберіть мову у правому і лівому стовпчиках

Номер слайду 8

Введіть слово і його переклад. Натисніть на значок і програма запропонує вам декілька зображеньна вибір. Можна завантажити свої, але це платна опція.

Номер слайду 9

Після введення останнього слова натисніть. Модуль буде збережено і опубліковано.

Номер слайду 10

Тепер ви можете додати цеймодуль у певний курс або папку,скопіювати посилання і відправити учням.

Номер слайду 11

Що можуть робити з картками учні? Програма пропонує 5 навчальних і 3 ігрових режими (на смартфоні гра одна).

Номер слайду 12

Режим “Картки” (flashcards) – учні можуть бачити всі карточки, перевертати їх, включати озвучування, щоб повторювати і запам’ятовувати лексику.

Номер слайду 13

Режим “Заучування” (learn). Завдання на множинний вибір (multiple choice) і письмо (writing).

Номер слайду 14

Режим письмо (writing). Пригадати і записати слово.

Номер слайду 15

Режим “Тест”. Перевірка вивченого. Тест містить 4 види завдань: (matching, multiple choice, true / false, fill in the gap). Результат оцінюється по 100-бальній шкалі.

Номер слайду 16

Гра “Підберіть пари” (scatter). Треба якомога швидше дібрати пари англійських і українських слів.

Номер слайду 17

Гра “Гравітація” (gravity). Учень збиває метеори, набираючи слова за той час,що метеор падає.

Номер слайду 18

Quizlet має деякі платні опції, але навіть користуючись безкоштовним варіантом можна значно покращити лексичні навички. Познайомте своїх учнів з Quizlet. Покажіть їм, що слова можна вчити цікаво і по-сучасному. Good luck!

pptx
Додано
18 червня 2021
Переглядів
1237
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку