Презентація. РМ №4-5. Контрольний письмовий стислий переказ розповідного тексту з елементами опису місцевості в художньому стилі (за складним планом)

Про матеріал

РМ №№4-5. Контрольний письмовий стислий

переказ розповідного тексту з елементами опису
місцевості в художньому стилі (за складним планом)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: •удосконалити вміння визначати тему й основну думку тексту, тип і стиль мовлення; •розвивати вміння здійснювати типологічний, композиційний і змістовий аналіз розповідного тексту з елементами опису місцевості в художньому стилі, сприймати текст, розуміти його зміст, стисло відтворювати, використовуючи мовні засоби, характерні висловлюванням художнього стилю; • формувати комунікативні вміння та навички; •виховувати любов до рідної України, її природи. Уроки №5-6 Тема. РМ №№4-5. Контрольний письмовий стислий переказ розповідного тексту з елементами опису місцевості в художньому стилі (за складним планом)

Номер слайду 2

Епіграф до уроку

Номер слайду 3

Зачарована Десна

Номер слайду 4

Мовно-стилістичний аналіз тексту Назвати власні назви і пояснити їх правопис. З'ясувати лексичне значення слів хропачі, дрижаки, опачини, вінець. Дібрати синоніми до слів кормчий, нагромадження, велетенський, шалений. Назвати художні засоби, використані письменником для розкриття теми, основної думки тексту та опису місцевості. Визначити типи мовлення, поєднані в тексті. Довести свою думку.

Номер слайду 5

Написати стислий переказ тексту, опрацьованого на уроці. Пригадати ситуацію, коли ви були на відпочинку, у подорожі, на екскурсії, та вас вразила побачена місцевість. Скласти й записати план майбутнього тексту й підготувати висловлювання з елементами опису місцевості в усній формі. Домашнє завдання

ppt
До підручника
Українська мова 8 клас (Ющук І.П.)
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
3222
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку