Презентація "Робота з макросами"

Про матеріал
Презентація на тему "Робота з макросами" розкриває інструменти роботи з макросами в різних програмних додатках
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технології роботи з макросами

Номер слайду 2

Макрос – деяка послідовність дій користувача прикладної програми, що записана у вигляді окремої процедури, яка може виконуватися автоматично як одна команда. Записані макроси мають певні недоліки.

Номер слайду 3

Макроси часто використовуються для таких цілей:для прискорення часто виконуваних операцій редагування або форматування;для об'єднання декількох команд, наприклад, для вставки таблиці із зазначеними розмірами й границями й певним числом рядків і стовпців;для спрощення доступу до параметрів у діалогових вікнах;для створення зручного інтерфесу додатку;для автоматизації обробки складних послідовних дій у завданнях;для створення нових функцій, які непередбачені додатку.

Номер слайду 4

Робота з макросами в текстовому редакторі Word. Створення макросу, який запускається кнопкою 1. На вкладці Вигляд у групі Макроси виберіть команду Записати макрос.2. Введіть ім’я макросу.3. Щоб використовувати цей макрос у будь-яких нових документах, переконайтеся, що в рядку Зберегти макрос у вказано значення Усі документи (Normal.dotm).4. Щоб запускати макрос за допомогою кнопки, натисніть кнопку кнопці.5. Клацніть новий макрос (він називатиметься Normal. New. Macros.<ім’я макросу>) та натисніть кнопку Додати. Натисніть кнопку Змінити.6. Виберіть зображення кнопки, введіть потрібне ім’я та двічі натисніть кнопку OK.

Номер слайду 5

7. Тепер необхідно записати кроки виконання завдання. Клацніть команди або натисніть клавіші для кожного кроку в завданні. Програма Word запише всі ваші клацання та натискання клавіш.8. Щоб зупинити записування, відкрийте вкладку Вигляд, у групі Макроси виберіть команду Зупинити запис.9. Кнопка для нового макросу з’явиться на панелі швидкого доступу.10. Щоб запустити макрос, натисніть цю кнопку.11. Щоб макрос з одного документа був доступний в інших нових документах, його потрібно додати до шаблону Normal.dotm. - Відкрийте документ, що містить макрос. - Відкрийте вкладку Вигляд, у списку Макроси виберіть команду Макроси.- Натисніть кнопку Організатор.12. Клацніть макрос, який слід додати до шаблону Normal.dotm, і натисніть кнопку Копіювати.

Номер слайду 6

Робота з макросами в електронных таблицах Excel. Макроси та засоби VBA можна знайти на вкладці Розробник, яку за замовчуванням приховано, тому спочатку слід відобразити її: 1. На вкладці Файл послідовно виберіть елементи Параметри > Настроювання стрічки.2. У розділі Настроювання стрічки у списку Основні вкладки встановіть прапорець Розробник. Про макроси слід знати ось що: Макрос, записаний для роботи з діапазоном завдань у програмі Excel, запускатиметься лише в клітинках у цьому діапазоні. Якщо потрібно записати довгу процедуру з низкою завдань, спробуйте скористатися відповідними макросами меншого розміру, а не одним довгим макросом. У макрос можна записати не лише завдання в Excel. Процедура макросу може охоплювати інші програми Office,

Номер слайду 7

1. На вкладці Розробник у групі Код натисніть кнопку Записати макрос.-АБО-Натисніть клавіші Alt+Б+И.2. У полі Ім’я макросу введіть ім’я для макросу. Зробіть ім’я описовим, щоб швидко знайти макрос, якщо ви створюєте кількох макросів. Натисніть кнопку ОК, щоб почати записування. Виконайте дії, які потрібно записати. На вкладці Розробник у групі Код виберіть пункт Зупинити записування  .-АБО- Натисніть клавіші Alt+Б+И.

Номер слайду 8

Робота з макросами в Access. Робота з макросами в Microsoft Access досить суттєво відрізняється від макросів Microsoft Word та Microsoft Excel. Основне призначення макросів в Microsoft Access 2010 – це створення зручного інтерфейсу додатку, надання додатку більшої зручності в використанні та надання більшої функціональності додатку. Макроси є об’єктами, що існують окремо від форм і звітів, у яких вони використовуються.

Номер слайду 9

При роботі з макросом на стрічці з’являється вкладка Конструктор. В центрі вікна з’являється основне робоче вікно Область макросів для роботи по створенню та редагуванню макросів. В ньому відображаються та створюються команди макросу, які в свою чергу містять свої параметри, атрибути, вирази тощо.

Номер слайду 10

Для створення макросу необхідно натиснути кнопку Макрос на вкладці Створити у групі Макроси та код. Access автоматично відкриє конструктор макросів і розташує курсор у рокривному списку Додати нову дію у області макросів. Щоб додати команди в макрос досить вибрати її зі списку в області макросів, або двічі клацнути на її назві в каталозі макрокоманд. При додаванні команди в конструкторі макросів з’являються додаткові параметри та аргументи. Наприклад, при додаванні команди If (якщо) стають доступні параметри, що дозволяють створювати складні вкладені умови.

Номер слайду 11

Макроси в Power Point. Аналогічні алгоритми створення макросів можна і виконати в електронних пррезентаціях Power. Point’10. Я розповім про найуживаніший макрос «Додавання кнопки дії». Кнопки дій – це вбудовані фігури кнопок (розташовані в колекції фігур), які можна додати до презентації, а потім призначати їм дію, яка виконуватиметься, якщо клацнути їх мишею або навести на них вказівник. перейти до наступного або попереднього слайду, першого або останнього слайду, останнього переглянутого слайду, певного слайду, іншої презентації Microsoft Office Power. Point або до іншої веб-сторінки;запустити програму;запустити макрос;відтворити аудіозапис.

Номер слайду 12

На вкладці Вставлення у групі Зображення натисніть кнопку Фігури та в розділі Кнопки дій виберіть фігуру кнопки, яку потрібно додати. Клацніть місце на слайді, а потім перетягніть вказівник миші, щоб накреслити фігуру для кнопки. У діалоговому вікні Настроювання дії виконайте одну з наведених нижче дій. Щоб вибрати поведінку кнопки дії після її натискання в поданні показу слайдів, перейдіть на вкладку Після клацання мишею. Щоб вибрати поведінку кнопки дії після наведення на неї вказівника миші в поданні показу слайдів, перейдіть на вкладку Після наведення вказівника миші. Потім запишіть макрос: Розробник – Макроси – Запуск – виконуємо дію – Зупинити запис

pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
1312
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку