Презентація "Спішу додому" А.Костецький 3 клас нуш

Про матеріал
Презентація . Інсценізація вірша "Спішу додому" А.Костецький 3 клас нуш за підручником О.Савченко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Спішу додому»Анатолій Костецький

Номер слайду 2

Вірний друг у мене є,Мені лапу подає. Заглядає щиро в очі,Мовби щось сказати хоче. Замість слів лиш чути: “Гав”,Всіх котів порозганяв. Хто скажіть цей розбишака,Знають всі, що це…

Номер слайду 3

Ще за життя письменника вийшло друком понад півсотні його книжок для дітей, близько тисячі віршів були опубліковані у різноманітних збірках і ЗМІ, їх перекладали російською, молдавською, чуваською, польською, німецькою, угорською та іншими мовами, вводили до шкільних підручників для молодших школярів, зокрема «Букварів» та найрізноманітніших читанок. Традиція включення віршів, а згодом і прози письменника до шкільних посібників і програм започаткована появою у 1980 році вірша «Батьківщина» у збірнику творів для позакласного читання в 3 класі «Криничка». За три роки (у 1983 році) він увійшов уже до основної «Читанки» для 1 класу (за редакцією Н. Ф. Скрипченко, О. Я. Савченко та К. М. Жаленко), а «Казка про сім неділь у тижні» — до «Читанки» для 3 класу (за редакцією М. А. Білецької та В. В. Спасенко). На 1990 рік лише до програми 1 класу уже входили вірші А. Костецького "Все починається з мами", "Загадкова розмова", "Проста арифметика" та "Батьківщина". Нині твори письменника є в усіх основних і додаткових посібниках для молодшої школи та дошкільнят. Адже, як точно зауважив свого часу О. Кавуненко, вони "...навчають дитину дивитися на світ добрими очима, де з усміхом, де серйозно (а у всіх випадках — надзвичайно доступно, популярно, добірною українською мовою) оповідають про цінності буття, про справжнє і хибне, про добро і зло та межу між ними. Відтак — робити свій вибір, будувати взаємини з оточенням на засадах любові, а не її антиподів".

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Спішу додому. Мені після школи гукає Микола:-Серього! Гайда поганять у футбола!-Та ні!- відмовляюсь уперше в житті,-Я мушу додому негайно іти!

Номер слайду 6

Мене зупиняє на вулиці Слава: Спинися на хвильку, до тебе є справа: міняю свій ножик на шайбу твою! Та я ні хвилинки із ним не стою, хоч марив тим ножиком ночі та дні,- бо треба додому спішити мені.

Номер слайду 7

Відмовився я од кіно й самокатаІ навіть відмовився змія пускати!.. Дивуються друзі: Скажи-но скоріш, Чого це ти раптом додому спішиш?!

Номер слайду 8

Тому що, -кажу їм,-як хочете знати,удома на мене чекаєкудлате,руде,волохате,смішнецуценя,що стало моїмз учорашнього дня!

Номер слайду 9

Які клички ваших улюбленців?

Номер слайду 10

Підготуйте інсценізацію. Розподіліть роліПовправляйтеся у інтонації Вивчіть свої слова

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сосніна Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Іовчева Вікторія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 квітня 2023
Переглядів
751
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку