Презентація розроблена до уроку літературного читання у 3 класі НУШ за темою "Собаки-рятівники"

Про матеріал
У презентації міститься матеріал зібраний з інтернет джерел про відомих собак світу, яким встановили навіть пам'ятники, щоб увіковічнити їхні подвиги. Презентація розроблена до уроку літературного читання у 3 класі НУШ за темою "Собаки-рятівники"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СОБАКИ-РЯТІВНИКИПідготувала вчитель початкових класів. Некрасівського НВК: ДНЗ-ЗОШІ-ІІІ ступенів Глухівської міської ради Сумської області Цегельник Надія Олексіївна

Номер слайду 2

Бойовий пес Хан загинув, рятуючи українських військових на Донбасі.

Номер слайду 3

Їздовий собака з упряжки, яка доставила медикаменти до Нома під час епідемії дифтерії 1925-го року на Алясці, СШАБалто

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Пес Патрон. Український собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер'єр, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів російсько-української війни. Офіційний символ Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування[4], сформованого при Міністерстві внутрішніх справ України. За даними ДСНС, до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Грейфраєрс Боббі (англ. Greyfriars Bobby) — собака породи скай-тер'єр, який жив у середині XIX століття в Единбурзі. Став відомий тим, що впродовж 14 років охороняв могилу свого господаря аж до своєї смерті. Ця історія відображена у декількох книгах та фільмах, а собаці поставлено пам'ятник в Единбурзі.

Номер слайду 8

Хатіко В Японії встановили скульптуру, у якій було увіковічено відданого пса Хатіко. Той був вірним другом професора Токійського університету. Собака щоранку проводжав свого господаря до метро, а в обідню пору чекав його біля станції, аби разом з ним повертатися додому. Та одного разу у професора на роботі стався інфаркт, й медики не змогли нічого вдіяти – той помер. Ще десять років день у день Хатіко бігав до станції метро в надії таки зустрітися зі своїм господарем. Друзі науковця хотіли забрати чотирилапого до себе, та пес втікав і знову повертався на місце.

Номер слайду 9

Хатіко

Номер слайду 10

Собака-поводир

Номер слайду 11

Саме ці собаки – різних порід – після спеціального дресирування допоможуть сліпому акуратно спуститися по сходах, перейти вулицю, не спіткнутися об перешкоди … Як не шкода, але саме ці пси живуть не дуже довго, оскільки витрачають свої нерви і сили на те, щоб врятувати своїх господарів від небезпек. Німці першими оцінили цю самовідданість і тридцять років тому поставили пам’ятник собакам-поводирів в Берлінському зоопарку.

Номер слайду 12

На Південному шосе в Тольятті відкрито пам’ятник собаці по кличці Вірний, який сім років чекав своїх господарів на одному місці. Власники собаки загинули в автокатастрофі. Пес на підводному човні практично не постраждав і з тих пір постійно протягом семи знаходився поблизу місця ДТП аж до своєї смерті. Пес Вірний

Номер слайду 13

СОБАКА ПО КЛИЧЦІ ХЛОПЧИКУ вестибюлі станції метро «Менделеевская» знаходиться пам’ятник бродячому собаці. Бронзовий пес, який лежить на постаменті, чухаючи задньою лапою вухо, покликаний нагадати людям, що в цьому світі вони відповідають за всіх живих істот, і особливо за тих, хто слабший і залежить від них. 

Номер слайду 14

БАРРІ

Номер слайду 15

Пес БарріУ Швейцарії символом відданості вважається пам’ятник собаці Баррі. Тварина з такою кличкою колись жила в монастирі імені Святого Бернара на італійсько-швейцарському кордоні і працювала з альпійськими рятувальниками. Завдяки їй було знайдено у горах під сніговими завалами тридцять дев’ять альпіністів. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
2.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маслак Софія Іванівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 травня 2023
Переглядів
1147
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку