Презентація та тему: "Математика в архітектурі"

Про матеріал

Добре знати математику потрібно навіть при виконанні порівняно нескладних креслень. Архітектори використовують в своїй роботі математичні формули, теореми та властивості геометричних фігур.

Результат роботи архітектора повинен бути точним. Його перспективний рисунок повинен відповідати правилам геометрії, зокрема нарисної. В перспективному рисунку переходять від загальних рис до деталей. Степінь стилізації вибирають в залежності від масштабу зображуваного об'єкта.

Отже, ні один архітектор не обійдеться без знання теми, масштаб, пропорція. Виразність рисунка, креслення можна досягти тільки добре розвинутим почуттям лінії її пропорційності, товщини і правильним розміщенням, рівновагою на рисунку площин і ліній, світла і тіні.

Будинок формула. Австралійський архітектор Чарльз Райан Макбрайд на замовлення одного з клієнтів побудував в одному з передмість Мельбурна будинок, в якому складно зрозуміти яка зі стін є зовнішньою, а яка-внутрішньої. В основі дизайну лежить стилізація під орігамі та хитра математична концепція «пляшки Клейна» - загадкового об'єкта без країв, схожого з листом Мебіуса, - двовимірного топологічного простору, у якого зовнішня поверхня плавно перетікає у внутрішню.

Архітектура: Cloud City - міждисциплінарна інсталяція на даху музею Метрополітен у Нью-Йорку (США). Унікальна структура є частиною великого об'єму роботи, що включає експерименти в космосі і архітектурі, дослідження соціальних відносин і громадських зв'язків. Вражаючий геодезичний купол побудований з шістнадцяти взаємопов'язаних многогранників, з'єднаних металевими «суглобами» і залізними тросами.

Банк в Китаї. Ця будівля знаходиться в місті Шеньяні - столиці китайської провінції Ляонін. У цьому банку зберігаються гроші. Ідея для цієї будівлі була взята абсолютно не з форми банки, вона нагадує китайцям старовинну китайську монету.

Проект елітного житлового будинку в Нью-Йорку, у формі перевернутих сходів. Тобто верхні поверхи, такими сходинками зміщуються у бік і в загальній складності будуть нависати над сусідньою будівлею на цілих 10 метрів, завдяки чому з одного боку будівлі вийдуть вікна в підлозі, а з іншого такі своєрідні балкони.

Китайське сонячне «віяло». У китайському місті Дечжоу в провінції Шаньдун знаходиться незвичайний будинок. Зовні він схожий на величезне розгорнуте віяло, що стоїть біля берега моря. В історію архітектури воно потрапило за те, що це, будівля з найбільшою у світі кількістю сонячних батарей. Вони займають практично весь похилий дах цього багатофункціонального центру. Всі ці сонячні батареї спрямовані строго на Схід - у бік сходу сонця. І з перших ранкових промінчиків вони починають виробляти електроенергію. Ці сонячні батареї повністю забезпечують потреби цієї будівлі.

Замкнений цикл. Будинок висотою більше 200 м являє собою добудову до хмарочосу-призми, в даному випадку - до парних башт. Тут вони з'єднані на рівні вершин 75-метровим консольним виносом висотою в 14 поверхів. Так як. виростають вони із загальної «бази», в результаті виходить «петля», в якій архітектор розмістив весь цикл ТВ-виробництва, від початку роботи до передачі програми в ефір. Крім того, за цим маршрутом розташована серія громадських просторів, кульмінація яких - оглядовий майданчик зі скляною підлогою в консолі. Цей задум - спроба хоча б умовно зробити роботу китайського телебачення доступною і зрозумілою публіці.

Готель "Рюген". 105-поверхова будівля, що піднімається на 330 метрів.

Хан Шатир. Ця споруда, що вважається найвищою тентової конструкцією у світі (150 м), являє собою асиметричне «шатро» з прозорої тришарової оболонки з полімерів. Вона перекриває ділянку площею 10 га зі штучним кліматом, який повинен стати всесезонним громадським простором - рекреаційною зоною для столиці Казахстану. Там розташовані повноцінний міський парк, магазини, кафе, ресторани, кінотеатри, виставкові і концертні приміщення., а на верхній терасі влаштований аквапарк.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математика в архітектурі

Номер слайду 2

Добре знати математику потрібно навіть при виконанні порівняно нескладних креслень. Архітектори використовують в своїй роботі математичні формули, теореми та властивості геометричних фігур. Результат роботи архітектора повинен бути точним. Його перспективний рисунок повинен відповідати правилам геометрії, зокрема нарисної. В перспективному рисунку переходять від загальних рис до деталей. Степінь стилізації вибирають в залежності від масштабу зображуваного об’єкта. Отже, ні один архітектор не обійдеться без знання теми, масштаб, пропорція. Виразність рисунка, креслення можна досягти тільки добре розвинутим почуттям лінії її пропорційності, товщини і правильним розміщенням, рівновагою на рисунку площин і ліній, світла і тіні.

Номер слайду 3

Будинок формула

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Архітектура Cloud City

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Банк в Китаї

Номер слайду 8

Житловий будинок в Нью - Йорку

Номер слайду 9

Китайське сонячне «віяло»

Номер слайду 10

Державний музей історії Санкт - Петербурга

Номер слайду 11

Замкнений цикл

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Готель "Рюген"

Номер слайду 14

Хан Шатир

Номер слайду 15

Місто «Огнів»

Номер слайду 16

Готель «Marina Bay Sands» в Сінгапурі

Номер слайду 17

Проект еко-центра в Південній Кореї

Номер слайду 18

Будиночок у Лос-Анджелесі

Номер слайду 19

Новий науковий центр у Гамбурзі

Номер слайду 20

Ювілейна церква або Церква Милосердного Бога Отця. Рим

Номер слайду 21

Танцююча будівля. Прага, Чехія

Номер слайду 22

Музей Гуггенхайма в Більбао. Іспанія

Номер слайду 23

Житловий будинок Wo. Zo. Co (також відомий як Оклахома). Амстердам

Номер слайду 24

Обертова вежа в Дубаї

Номер слайду 25

Фонтани

Номер слайду 26

Незвичайні будівлі

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 січня 2019
Переглядів
5322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку