Презентація "Тарас Шевченко"

Про матеріал

Мета: розширювати знання учнів про життєвий і творчий шлях Т. Г. Шевченка; вдосконалювати навички свідомого виразного читання, вчити аналізувати прочитане; розвивати зв'язне мовлення, образне мислення; виховувати любов та повагу до творчості великого поета.. Гра «Поетична розминка» Доповніть рядки вірша римами, назвіть прикметникиЧерез усе життя проніс великий Кобзар палку любов до рідної землі, до неньки-України, у своїх творах нагадував про минулу славу України. Ім'я великого Кобзаря ми часто згадуємо і будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб. Цей скарб — його чудові твори, в яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє. Наш сьогоднішній урок — це одна сторінка минулого, історія нашої держави, доповнення наших знань великого співця України Т. Г. Шевченка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок читання у 2 класі Т. Г. Шевченко – великий народний поет і художник ”

Номер слайду 2

Пролунав уже дзвінок, починається урок. Він незвичний і цікавий,

Номер слайду 3

Пролунав уже дзвінок, починається урок. Він незвичний і цікавий, До нас гості завітали. Повернемось обличчям до гостей І лагідно промовим: «Добрий день». Девіз уроку: Ми веселі і кмітливі, до навчання не ліниві. Побажаймо нам натхнення, за роботу, в добрий час!

Номер слайду 4

Пролунав уже дзвінок, починається урок. Він незвичний і цікавий, До нас гості завітали. Повернемось обличчям до гостей І лагідно промовим: «Добрий день». Скоромовка: Летів горобчик , сів на стовпчик. Прибіг хлопчик, утік горобчик.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Через рік(1815 р.)родина переїздить до Кирилівки.

Номер слайду 7

Пролунав уже дзвінок, починається урок. Він незвичний і цікавий, До нас гості завітали. Повернемось обличчям до гостей І лагідно промовим: «Добрий день». Григорій Іванович Шевченко і Катерина Якимівна Бойко. Батьки були кріпаками у поміщика Енгельгардта

Номер слайду 8

У Тараса були старша сестра та брат — Катруся і Микита та молодші за нього — Йосип, Яринка і сліпенька сестричка Марійка.

Номер слайду 9

Коли Тарасові виповнилось 8 років, померла мама, а на 12 році його спіткало нове горе – помер батько.

Номер слайду 10

Пролунав уже дзвінок, починається урок. Він незвичний і цікавий, До нас гості завітали. Повернемось обличчям до гостей І лагідно промовим: «Добрий день». сльози благенька сироти плекають здалеку вишняк господарство застудився недосипають

Номер слайду 11

Панщина — робота, яку виконували для пана; вишняк — вишневий садок; хура — великий віз для перевезення вантажів; свита — верхній одяг; плекають дітей — пестять, дуже турбуються; Благенька – бідна, латана, стара. вітер поза спиною гуляє — пронизує до самого тіла; вийде не абищо — виросте незвичайна людина.

Номер слайду 12

Вишняк – вишневий сад

Номер слайду 13

Хура

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Як умру, то поховайте Мене на могилі, Серед степу широкого, На Вкраїні милій, Помер Тарас Шевченко 10 березня 1861 року

Номер слайду 19

Домашнє завдання:

ppt
Додано
28 березня 2018
Переглядів
913
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку