Презентація "Творчий спадок Василя Сухомлинського

Про матеріал
Презентація життєвого та творчого шляху видатного педагога Василя Сухомлинського стане у пригоді і вчителю-предметнику, і бібліотекарю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий спадок Василя Сухомлинського. Виконала:​Завідуюча шкільною бібліотекою Бершадської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Мараховська Тетяна Анатоліївна2018 рік

Номер слайду 2

Василь Сухомлинський – видатний педагог сучасностіВ. Сухомлинський – автор 41 монографії та брошури, більше 600 статей, 1200 оповідань і казок. Загальний тираж його книг складає близько 4 млн. екземплярів різними мовами народів нашої країни і світу.

Номер слайду 3

Праці В. Сухомлинського. Василь Сухомлинський успішно поєднував практичну роботу в школі з науковою діяльністю. Він — автор багатьох монографій, методичних посібників і статей, у яких викладено новаторські погляди на зміст, форми і методи виховання, навчання рідної мови у школі. Однією з найбільш відомих його праць є «Серце віддаю дітям».

Номер слайду 4

Праці В. Сухомлинського. Також йому належить багато дитячих книг (казок).

Номер слайду 5

Спираючись на власний досвід, він розробив педагогічну систему, суть якої полягає в застосуванні нових типів уроків та модернізації методів навчання. Найважливішими засобами навчання він вважав слово вчителя, словники, довідники, наочність, технічні засоби. Запропонував ефективну методику навчання мови, яка є актуальною і для сучасної школи. В. О. Сухомлинський із учителями та гостями школи(середина 60-х років)

Номер слайду 6

Спадщина Василя Сухомлинського надзвичайно багатогранна, та в центрі його уваги передусім — дитина, особистість, її духовний світ та моральні цінності.

Номер слайду 7

Василь Сухомлинський запропонував чимало оригінальних методів, прийомів, форм навчання та виховання, спрямованих на розвиток творчих, розумових та фізичних здібностей. Зокрема, впровадив у практику «уроки мислення» серед природи, які проходили в атмосфері співробітництва й творчості. Ці уроки він називав подорожами до джерела живої думки.

Номер слайду 8

В. О. Сухомлинський з учнями у шкільному винограднику(середина 60-х рр.)

Номер слайду 9

В. О. Сухомлинський з учнями у шкільній теплиці(1965-1966 рр.)

Номер слайду 10

В. О. Сухомлинський і вчитель початкових класів К. М. Жаленко з учнями у шкільному саду(середина 60-х років)

Номер слайду 11

У книзі «Серце віддаю дітям» він писав: «Дитячий світ — це особливий світ. Діти живуть своїми уявленнями про добро й зло, честь і безчестя, людську гідність. ... Я завжди вважав за необхідне стати в деякій мірі дитиною. Тільки за цієї умови діти не будуть дивитися на вас як на людину, що випадково потрапила за ворота їхнього казкового світу і якій байдуже, що діється всередині цього світу».

Номер слайду 12

Висновок. Василь Сухомлинський один з небагатьох толерантно та наполегливо обстоював гуманістичну педагогіку всупереч тиску московських опонентів. Яскрава самобутня думка видатного педагога, виважена в особистій практичній учительській та виховній роботі, віднесена до теоретичних узагальнень, послужила розвитку демократичних та гуманістичних засад у педагогіці. Спадщина Василя Сухомлинського є цінним внеском у вітчизняну та світову скарбницю педагогічної думки.

pptx
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку