Презентація "Впровадження квест-технологій при викладенні математики"

Про матеріал
Оволодіння інформацією, способами її отримання, обробки і використання за допомогою сучасних комп'ютерних засобів — необхідна умова успішного входження людини в інформаційне суспільство. Саме тому навчання в школі повинне забезпечити формування умінь організовувати власну інформаційну діяльність і планувати її результати. Крім того робота учнів в такому варіанті проектної діяльності, як web-квест, урізноманітнить навчальний процес, зробить його живим і цікавим. Web -квест є одним з популярних і сучасних видів освітніх Інтернет-технологій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Впровадження квест-технології при викладанні математики»

Номер слайду 2

Web -квест (webquest) в педагогіці — це проблемне завдання з елементами рольової гри, для виконання якого використовуються інформаційні ресурси Інтернету. Уперше ця модель проектної діяльності була представлена викладачами університету Сан-Дієго (США) Берни Доджем і Томом Марчем в 1995 р.

Номер слайду 3

Мета проведення web-квестів: Поглибленя, узагальнення і систематизація знань учнів з певної теми;формування навичок та вмінь з пошуку інформації в Інтернеті, правильного використання інтернет-ресурсів для підтримки навчального процесу;формування вміння працювати в колективі та відповідальності;формування основ орієнтованої діяльності учнів, розвиток навичок самостійної роботи;розвиток навичок та вмінь аналізувати, систематизувати знайдену інформацію та робити висновки.

Номер слайду 4

Формування компетенцій:використання ІКТ для вирішення професійних завдань;самонавчання і самоорганізація;робота в команді (планування, розподіл функцій, взаємодопомога, взаємоконтроль);уміння знаходити декілька способів рішень проблемної ситуації, визначати найбільш раціональний варіант, обґрунтовувати свій вибір;навички публічних виступів.

Номер слайду 5

ДОВГОСТРОКОВИЙКОРОТКОСТРОКОВИЙWeb-квест поглиблення знань і їх інтеграція і розрахований він на один-три заняття. поглиблення і систематизація знань учнів та розрахований на тривалий термін Мета

Номер слайду 6

Структурні компоненти web-квесту :

Номер слайду 7

Етапи роботи над web -квестом:

Номер слайду 8

Переваги технології web-квестуweb-квести дають вчителю ясний зразок того, як проводити проектну роботу;модель роботи з web-квестами використовують величезну кількість вчителів в різних країнах, тому в Мережі можна знайти багато цікавих розробок;в Інтернеті є шаблони web-квестів, різні завдання, які підходять до запропонованої технології, масу методичних порад ,корисні сайти при створенні web-квеста, а також список пошукових систем та інструкції щодо їх використання;учитель надає список сайтів, який учні використовують при виконанні проекту. У підсумку на пошук необхідної інформації вони витрачають менше часу, ніж на виконання завдання;

Номер слайду 9

Труднощі і проблемидля виконання проекту учні повинні мати доступ до Мережі;технологія web-квестів вимагає від дітей і дорослих певного рівня комп'ютерної грамотності;повільний Інтернет може обмежувати тип завантажуються ресурсів (наприклад, відеоматеріалів);багато web-квестів, які можна знайти в Інтернеті, створені за кордоном, тому їх необхідно адаптувати до конкретних умов навчання.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Приклади квестів з математики http://i-math.com.ua/blog/matematichnij-veb-kvest-ukraїna-yedina-kraїna/http://natascha1980.wix.com/web-kwesthttp://mathquest.webnode.com.uahttps://sites.google.com/site/matematicnatropa/metodiceskaa-kopilka/uroki-matematuku/veb-kvestzvicajnijdribhttp://mariyarysanova.ucoz.ru/index/0-41https://sites.google.com/site/magiacisel/homehttp://www.zavuch.ru/methodlib/672/120049/#sthash. EY5t. Fd3e.dpbshttp://quest-kvadur.ucoz.ruhttp://kvriv.blogspot.comhttp://ito.vspu.net/ENK/2013_2014/IKTN_aspirantura/Dyohteva/index.html

pptx
Додано
24 лютого 2019
Переглядів
1061
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку