Презентація "Зелений туризм в рідному селі"

Про матеріал
Останнім часом часто вживають поняття “зелений” (чи екологічний) туризм. Це означає відпочинок у сільській садибі. З фінансової точки зору такий вид відпочинку взаємовигідний для обох сторін: для сільського жителя даний вид послуг може бути, як вид підприємницької діяльності, який дав би можливість розв’язати проблему зайнятості сільського населення та покращити його добробут, а для міських жителів це обходиться набагато дешевше звичних курортів і здравниць. Перевага такого відпочинку: чисте повітря, природа, знайомство з культурними традиціями регіону, активний відпочинок, фінансова вигода для обох.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Зелений туризм в нашому селі» Роботу виконав: учень 9-го класу Глодоської ЗШ І-ІІІ ступенів Гомов Владислав. Педагогічний керівник: Шевченко Віталіна Миколаївна

Номер слайду 2

Актуальність: Сільський, або як його, ще називають зеленим (чи екологічний туризм), означає відпочинк у сільській садибі. Перевага такого відпочинку: чисте повітря, природа, знайомство з культурними традиціями регіону, активний відпочинок, фінансова вигода для обох: для сільського жителя це може заробити на приїжджих відпочиваючих, а для гостей такий відпочинок обійдеться набагато дешевше звичайних курортів і здравниць.

Номер слайду 3

Мета: систематизувати і узагальнити роботи ШНТ для виявлення можливостей розвитку в нашому селі зеленого туризму

Номер слайду 4

Завдання: На основі аналізу літературних джерел розкрити особливості зеленого туризму в селі. Дослідити та розкрити зміст перспектив розвитку зеленого туризму на основі туристичних об'єктів села. Запропонувати свої погляди на розвиток зеленого туризму. - Розробити тематику пізнавальних екскурсій щодо розвитку та удосконалення зеленого туризму в рідному краї.

Номер слайду 5

Предмет дослідження: зелений туризм в нашому селі. Об'єкт дослідження: туристичні об'єкти села Глодоси.

Номер слайду 6

В нашому, селі є достатньо туристичних об'єктів, що зацікавили б гостей Тип Назва об'єкту Опис об'єкту Природні об'єкти 1. Урочище “Плеси”. 2. Северина балка. 3. Глодоський карєр. 4. Річка Сухий Ташлик. 5. Фрунзівський ставок. 1. ПТК у складі якого водоспад, став. 2. Відслоєння осадових порід. 3. Відслоєння сірих гранітів. 4. Протікає через усе село і впадає в річку Синюху. Історичні об'єкти 1.Сільський краєзнавчий музей. 2. “Глодоські скарби”. 3. Пам'ятні знаки. 1. Знаходиться в приміщенні Будинку культури. 2. Місце в урочищі “Катроси”. Зустріч з вдовою Володимира Чухрія. 3. Екскурсії по селу з відвідуванням пам'ятних знаків. Літературні об'єкти. 1. Вулиця Тереня Масенка. 1.Памятна дошка. Топонімічні об'єкти 1. Яри, балки, річки, кутки села тощо. 1. Наукові роботи членів ШНТ. Туристичні об’єкти

Номер слайду 7

Урочище “Плеси”

Номер слайду 8

Северина Балка

Номер слайду 9

Глодоський кар'єр

Номер слайду 10

Річка Сухий Ташлик

Номер слайду 11

Фрунзівський ставок

Номер слайду 12

Сільський музей

Номер слайду 13

Глодоські скарби

Номер слайду 14

Покровська церква

Номер слайду 15

Сільські будинки культури

Номер слайду 16

Пам'ятні знаки села

Номер слайду 17

Вулиця Тереня Масенка

Номер слайду 18

Топонімічні об'єкти

Номер слайду 19

Народні умільці села

Номер слайду 20

ТОВ «Фрунзе»

Номер слайду 21

Тематика пізнавальних екскурсій зеленого туризму Тематика екскурсій Назва екскурсій Місце проведення Історична “Історія села Глодоси”. “Розвиток освіти в селі”. “Пам'ятні знаки села”. “Глодоські скарби”. «Покровська церква» Сільський музей. Сільський музей. Екскурсія на території розміщення шкіл. Екскурсія до пам'ятних знаків. Сільський музей, урочище “Катроси”. Екскурсія до пам'ятки. Природнича По екологічній стежці “Ойкос”. Урочище “Плеси”. “Катроси”. “Северина балка”. “Рідкісні і зникаючі рослини”. “Глодоські парки”. Околиці села “Глодоси”. Екскурсії по природних комплексах. Біля р.Сухий Ташлик. Парки в селі. Літературна “Глодоси літературні”. “На батьківщині Т.Масенка”. Сучасні поети. Музей. Музей, екскурсія по селу. Музей, зустріч з поетом. Топонімічна Історичні назви. Назви кутків села. Назви водних об'єктів, ярів. Екскурсія по селу. Екскурсія по селу. Екскурсія по селу. Народознавча Народні промисли та ремесла. ТОВ «Фрунзе». Зустрічі з народними умільцями. Екскурсія по господарству.

Номер слайду 22

Висновок  Наш край багатий мальовничими місцями. Місцеві письменники, поети оспівують його як степову житницю України. Археологами зроблено цікаві знахідки далеких історичних часів. Цей чудовий сільськогосподарський край багатий надрами, щирими землями, уславлений працьовитими талановитими людьми, які зросли тут і трудилися в ім’я народу, Батьківщини. Наше село має значний туристичний потенціал, який в умовах переходу до ринкової економіки можна використати для подальшого розвитку і збагачення територіальної громади.

ppt
Додано
7 січня 2022
Переглядів
901
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку