україномовне есе на тему: “Як участь у III Міжнародній програмі підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників

Про матеріал
Заєць Богдан Петрович ZAIETS BOGDAN україномовне есе на тему: “Як участь у III Міжнародній програмі підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників “Нобелівський Курс: Нові Знання, Ідеї, Досвід, Цінності, Компетентності” вплинула на формування Вашої Особистості та бажання перетворення Оточуючого Світу?”
Перегляд файлу

 

Заєць Богдан Петрович

ZAIETS BOGDAN

 

україномовне есе на тему: 

 

“Як участь у III Міжнародній програмі підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науковопедагогічних працівників “Нобелівський Курс: Нові Знання, Ідеї,

Досвід, Цінності, Компетентності” вплинула на формування Вашої

Особистості та бажання перетворення Оточуючого Світу?” 

 

                                                                «Учітеся, брати мої!

Думайте, читайте,

І чужому научайтесь, − 

Свого не цурайтесь:» ( в подальшому всі цитати

будуть без посилання на автора)

 

 

 

Процес глобалізації поступово набирає обертів. Проте, для кожної країни виклики вирізняються. Це зумовлено географічним розташуванням, рівнем економічного розвитку, наявністю природних ресурсів, країнами – сусідами тощо. 

«Де програє вчитель та священик – туди приходить загарбник».  Україна в стані війни з Російською Федерацією (РФ). Проте, до 1721 р. РФ мала назву в усіх офіційних документах – Московія, та до Київської Русі жодного відношення не мала (окрім загарбаних територій). Тому  далі буде доречно РФ називати Московією, а так званих росіян - московітами. Війна з Московією іде по багатьом напрямкам (розглянемо кілька):

      інформаційна – через телебачення, соціальні мережі, заяви дипломатичних та офіційних представників Московії. Вони надають не правдиву та викривлену інформацію (наприклад: «на Донбасі немає їхніх військ – там іде громадянська війна», «фашисто  - бендеровці вбивають дітей і т п», «Україна та Московія – один народ», і т п).

      економічна – газ та нафта. Постійний шантаж перекрити постачання (скорочення) транзиту через Україну.  (Коли існував Радянський Союз – з України велося постачання газу до Московії та до кількох країн Східної Європи. Газогін з Сибіру будували українці. Україна має достатню кількість газу (навіть не враховуючи запаси в захопленому Криму) для забезпечення своїх потреб (і не тільки). Але….))

      історично – документальна – з часів московського царя Петра І систематично всі його наступники (навіть до розвалу Радянського Союзу) вилучали та вивозили (або нищили) документи, історичні свідчення, книжки, твори мистецтва і т п. Навіть під час Радянського Союзу – якщо археологи знаходили поховання Київських Князів – їх рештки вивозилися до Москви.

      дипломатична – один з тезисів часів Радянського Союзу – що Степан Бандера, УПА (Українська повстанська армія (1941 – 1954)), ОУН (організація українських націоналістів) – це військові злочинці. Деякі країни використовують цей тезис (наприклад Польща та Ізраїль). Проте на Ню́ рнберзькому проце́сі  (міжнародний судовий процес над колишніми керівниками гітлерівської Німеччини) не було визнано УПА та ОУН військовими злочинцями.

 

 

«Повноцінна війна між Україною та Московією – це буде остання битва між Київською Руссю та Ордою».

Останні заяви президента Московії про відновлення меж Радянського Союзу з центром в Москві викликали занепокоєння колишніх республік СРСР. (Україна, Білорусія, Казахстан і інші). Україна знаходиться (з 2014 р) в очікування масштабного вторгнення Московії. 

 

Ці виклики (далеко не всі) накладають свій відбиток у навчальний процес молодого покоління.

«Завершенням національно-визвольної революції має бути відбудова і закріплення Самостійної Соборної Української держави. Передумовою для відновлення самостійного державного життя є знищення на Українських Землях совєтської влади, її органів і силових інструментів, знищення комуністичної партії і системи, усунення з України всіх сил, які захищають російський імперіялізм і протиставляться самостійницьким змаганням.»

 

 

 

  ЗАКОН УКРАЇНИ Про забезпечення функціонування української мови як державної (2019 р)  забезпечив навчання українською мовою (до прийняття закону навчання проводилося українською та мовою московітів). На теперішній час є результат роботи цього закону – молодша школа ( 1- 4 класи)  потребує перекладу мови московітів, якщо зіштовхується з нею. Це розбиває міф московітів, що ми «адін народ»  (українці розуміють мову поляків, білорусів, чехів та інших слов’ян без перекладу. Московіти  ні українську ні інші мови слов’ян не розуміють. Їм потрібен перекладач).

активно впроваджуються в навчання курси:

      «Інформаційні війни» (Київський національний університет ім.Т.Шевченка), «Медіаграмотність: практичні навички» та інші.

 

      Курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти»  (для вчителів та учнів)

 

      відбувається військовий вишкіл для хлопців та дівчат проводиться реформа НУШ (Нова українська школа) - докорінна реформа, яка зупинить негативні тенденції, яка перетворить українську школу на важіль соціальної рівності та згуртованності, економічного розвитку і конкурентоспроможності України

 

Наскрізне застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та управлінні закладами освіти і системою освіти має стати інструментом забезпечення успіху нової української школи. Запровадження ІКТ в освітній галузі має перейти від одноразових проектів у системний процес, який охоплює всі види діяльності. ІКТ суттєво розширять можливості педагога, оптимізують управлінські процеси, таким чином формуючи в учня важливі для нашого сторіччя технологічні компетентності.

 

 

                                                                Заєць Богдан Петрович -

учитель інформатики,

Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені генерал - полковника Геннадія Воробйова  Білоцерківської міської ради Київської області   

 

pdf
Додано
7 січня 2022
Переглядів
559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку