Презентаційні матеріали для бінарних уроків зі спецтехнологій та англійської мови

Про матеріал

Презентаційні матеріали для Метод розробки призначенні для використання матеріалу під час роботи з учнями на уроках спецдисциплін та англійської мови під час бінарного проведення уроків з теми "Технологія приготування масляного бісквіту"ЗПО з професій "Кондитер", "Пекар" закладами професійної освіти професійного спрямування з вищезазачених професій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Масляний бісквіт

Номер слайду 2

Для справжнього біскіта потрібні такі інгредієнти: Яйця - абсолютно свіжі, попередньо вимиті, залежно від рецепту їх можна розділити на жовтки і білки, а брати навіть ціліком (розділити все необов'язково, деякі господарки затверджують, що так виходить навіть краще);Борошно - вищього гатунку, сухая з пресноватим смаком. Борошно краще просеять, щоб вона обогатилась кислородом. Для деяких рецептів муку слід додати суміш з розчином (пекарським порошком);Цукор - чистий, його має бути достатньою кількістю. При приготуванні біскіта він повинен повністю розчинятися;Вершкове масло - воно має бути пом'якшеним, щоб його можна було без труду всипати, і досить жирним - не менше 72%

Номер слайду 3

Техника безпеки. При роботі з гарячим жарочною шафою потрібно бути дуже акуратними і уважними. При відкриванні та закриванні духовці користуватися прихватками. Виймаючи гарячий деко - надягати спеціальні рукавиці. Гарячий деко ставити на термоподставку, або на пиріжкову дошку. Після закінчення роботи вимкнути нагрів духовці.

Номер слайду 4

Секрети ідеального бісквіта. Якщо білки збиваються погано, охолодіть їх і додайте трохи лимонної кислоти. Додаючи борошно в тісто, ніколи не збивайте міксером, але акуратно знизу вгору вимішують лопаткою або ложкою. Інакше бісквіт осяде і вийде твердим. Тобто тісто «заб'ється». Завжди пам'ятаємо про те, що борошно слід просіяти. Це дозволить збагатити її киснем. Слід змащувати тільки дно форми. Якщо змастити краю, то бісквіт буде підніматися тільки по центру. Бажано застелити дно пергаментом (для благополучного вилучення з форми). Бісквітне тісто не повинно вистаїваться перед випічкою. Духовку нагрівають ще в момент збивання тесту. Під час випічки, особливо спочатку, не можна допускати струсу бісквіта, інакше він осяде і буде сирим. Не відкривайте духовку перші 20 хвилин, щоб бісквіт не осів. Не потрібно діставати готовий бісквіт відразу з духовки. Після випікання залиште його у відкритій духовці хвилин на 10.

Номер слайду 5

Особиста гігієна1. Рукі мити необхідно перед роботою, у міру їх  забруднення, при переході від однієї операції до  інший і після відвідування туалетної кімнати.2. Ногті повинні бути короткооголений.3. Перед роботою необхіднонадіти фартух.4. Волосся повинні бутизаховані.

Номер слайду 6

Рецептура Борошно пшеничне в. с. - 120 г. Крохмаль картопляний (сухий) - 26 г. Цукор-пісок - 150г. Яйця - 6 шт. Есенція ванільна - 1 г. Масло вершкове - 70г Вихід готового виробу -375,00г

Номер слайду 7

Приготування 1. Відокремити білки від жовтків. Важливо це зробити так, щоб в білки не потрапили навіть дрібні крапельки жовтків, інакше білки будуть погано збивати. 2. Масло з цукром збивають до побіління, потім, продовжуючи збивання, додають, в три-п'ять прийомів, жовтки.

Номер слайду 8

Приготування3. Збити білки.

Номер слайду 9

Приготування4. Половину збитих білків перекладають в масу з масла, цукру і жовтків і злегка перемішують, потім додають борошно і інші білки і замішують однорідне тісто.

Номер слайду 10

Приготування5. Готове тісто швидко вилити в підготовлені форми або на деко і відразу ж випікати, інакше з нього випаровуються бульбашки повітря, і бісквіт втрачає смак і ніжність.6. Зручно випікати бісквіт в рознімної формі, дно якої потрібно змастити маслом або застелити папером для випічки. Змащувати бічні стінки форми з антипригарним покриттям не слід, інакше при випічці тісто буде підніматися тільки по центру форми. Якщо ж використовується форма без антипригарного покриття, то стінки форми можна змастити маслом.

Номер слайду 11

Приготування7. Випікати бісквіт потрібно на рівномірному середньому вогні. Духовку слід розігріти за 10 хвилин до того, як ставити в неї вироби з тіста. Не варто ставити бісквіт в розпечену духовку, так як на поверхні виробу може відразу утворитися тверда скоринка, бісквіт підгоратиме зовні, а зсередини не пропечеться. Для випічки оптимальні температура 200 градусів і час 20-25 хвилин.

Номер слайду 12

Приготування8. Під час випічки, особливо в перші 15-20 хвилин, бісквіт не можна трясти, так як він може осісти і не пропечеться. Готовність визначається за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.9. Випечений бісквіт потрібно залишити на деякий час у відкритій духовці, щоб він не опал. Якщо його відразу винести на холод, він може осісти. Середня висота готового бісквіта повинна бути приблизно 4,5 см.

Номер слайду 13

Приготування Готовий бісквіт легко відділяється від стінок форми, при натисканні пальцем ямка швидко вирівнюється, верхня скоринка бісквіта золотистого кольору. Якщо готовий бісквіт поставити на вологе холодний рушник, його буде легше вийняти з форми. Порада: готовий бісквіт можна заморозити, бісквіт найкраще приготувати заздалегідь і зберігати в морозилці. Після розморожування при кімнатній температурі він за смаковими якостями не відрізняється від свіжоприготованого.

Номер слайду 14

Асортимент виробів з бісквітного тіста

Номер слайду 15

Квітковий пилок У Своїй практиці для підвищення енергетичної цінності ми почали використовувати квітковий пилок.

Номер слайду 16

Що таке пилок? Квітковий пилок роблять так звані пильовики, які оточують маточка квітки, що знаходиться в центрі. Цей зібраний різнобарвний порошок бджоли педантично обробляють секретом щелепних залоз, зволожують нектаром, складають у спеціальні кошики, розташовані на третій парі задніх лапок, і у вигляді невеликих грудочок несуть в вулик. Тут принесений продукт вони дбайливо складають у комірки стільників, утрамбовують і заливають медом. Через якийсь час з неї виходить перга, або бджолиний хліб. Склад пилку Пилок являє собою складний концентрат багатьох цінних в харчовому відношенні і біологічно активних речовин. Вона багата білком, вуглеводами, ліпідами, нуклеїновими кислотами, зольними елементами, вітамінами та іншими біологічно важливими речовинами. Нижче наведено склад квіткового пилку в 100 г продукту, г: Вода 21,3-30,0, Суха речовина 70,0-81,7, Білок (сирий протеїн) 7,0-36,7, Вуглеводи - всього 20,0 -38,8 Білок пилку за своєю біологічною цінністю (вмістом незамінних амінокислот) перевершує білок (казеїн) молока, що є за цим показником одним з найбільш повноцінних.

Номер слайду 17

Чому саме пилок? Квітковий пилок містить всі необхідні амінокислоти, які людина повинна отримувати з їжею, так як сам організм не може їх синтезувати. У ній виявлено 27 мікроелементів, серед яких особливо багато калію, необхідного організму для підтримки серцевого м'яза, а також заліза, міді, кобальту. Є в пилку і життєво необхідні для людини кальцій, фосфор, магній, цинк, йод та ін. Багата пилок каротиноида-ми - провітамін А, вітаміни групи В, вітамінами С, Е, Д, Р, К і іншими, фітогормонами, антибактерицидними речовинами . Присутній в пилку рутин, якого в ній рекордну кількість, практично виконує програму профілактики серцевих захворювань: він зміцнює стінки капілярів, тим самим покращуючи серцеву діяльність. У квітковий пилок знайдений також ряд ферментів, які ще називають біологічними каталізаторами, що грають важливу роль в процесах обміну речовин. Антибактерицидні речовини пилку активізують організм на боротьбу з вірусами і бактеріями.

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
901
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку