Робота з літературним твором. Євгена Гуцало «Зайці»

Про матеріал
Діагностувальна   робота з літературного читання.  Робота з літературним твором Євгена Гуцало «Зайці»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна   робота з літературного читання.  Робота з літературним твором Євгена Гуцало «Зайці»Підготувала вчитель початкових класів. Коровіна О. М.

Номер слайду 2

Зайці - А мороз аж сміється, такий міцний, - розказував батько, вернувшись додому. - Ішов я через леваду, а заєць вискочив просто з-під ніг, і якби хоч злякався, якби дременув, а то ледь-ледь чеберяє лапами, хоч за вуха хапай. Тепер у полі все завіяно снігом, то зайці до села внадилися – на городах та в садках їм легше прогодуватися. Це ж можуть і молоді яблуні в нас пообгризати. Василько глянув крізь шибку на засніжений садок, одягнув кожушка, озув биті валянки – й надвір. Поки йшов до погреба, мороз веселенько так і співає під ногами. У погребі Василько набрав моркви, з капусти наздирав листків і побрів городом до саду. Під стовбурами молодих яблунь він клав де морквину, а де капустяне листя. І радів: уночі зайці не стануть обгризати кору на деревах, матимуть смачнішу поживу. Зосталося іще трохи моркви, то Василько перейшов до сусіднього садка. Та тут під грушею хтось уже поклав моркву. А також майстерно прилаштував дротяне сильце. Василько, гамуючи хвилювання, відв’язав мудру пастку і шпурнув її подалі в дерезу. А вранці сусід, прокидаючи від хати до воріт стежку, розказував Васильковому батькові:- Ох і зайці у нас цієї зими! І, мабуть, здорові, бо вчора зірвали у мене біля груші пастку. А слідів не лишилося. За ніч усе снігом замело. Василько прислухавсь до їхньої розмови. Він прив’язував шматочок сала на калині – для синичок – і хитро всміхався.

Номер слайду 3

1. До якого жанру належить цей твір?а) вірш б) казка в) оповідання2. У яку пору року відбуваються події у тексті?а) восени б) взимку в) навесні3. Де клав Василько гостинці для звірят?а) під молодими вишнями б) під молодими грушами в) під молодими яблунями4. Під яким деревом сусід прилаштував пастку для зайців?а) яблунею б) грушею в) вишенькою5. Установи послідовність подій.1. Василько збирає гостинці для звірят. 2. Сильце під грушею.3. Смаколик для синички.4. Розповідь сусіда.5. Дарунки під стовбурами яблунь. 6. Зустріч із зайцем на леваді.а) 1, 2, 3, 4, 5, 6 б) 4, 6, 5, 2, 1, 3 в) 6, 1, 5, 2, 4, 3

Номер слайду 4

6. Вибери слова, якими можна охарактеризувати Василька. Хоробрий, байдужий, добрий, хитрий, турботливий, ледачий, милосердний, працьовитий. 7. Чим Василько підгодовував тварин взимку? Запиши продовження речень. Синичкам давав_____________________ Зайцям давав_______________________8. Запиши відповідь на запитання. Чому зайці внадилися до села?

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку